torsdag 19. mai 2011

Boktema hos Anette; Min favorittbok på H og I


De siste ukene har jeg vært så travelt opptatt med blant annet konfirmasjonsforberedelser og medfølgende festligheter at jeg hverken har hatt tid til å lese eller å blogge. Til og med ikke forrige ukes boktema hos Anette fikk jeg ikke med meg. Men nå er jeg tilbake igjen, og her er mine bokfavoritter på bokstavene H og I:

På bokstaven H velger jeg boka "Hvordan helbrede en fanatiker" av den Israelske forfatteren Amos Oz. Amoz har skrevet mange flotte bøker! Jeg anbefaler alle å lese noe av ham!

Dette er en slank og nett pocketbok med et seriøst budskap om et svært alvorlig tema: Konflikten i midt-østen. Kampen mellom Israelske jøder og Palestinere. Selv om dette er ei bok om et alvorlig tema, så er det en svært engasjerende og lettlest bok. Jeg har tidligere lest "Den svarte boksen" av samme forfatter, og nå er jeg enda mer begeistra for hans fortellerstil! Måten han presenterer ting med både et konkret og levende språk samtidig som han tegner bilder med språket er noe som virkelig faller i smak


Her er link til blogginnlegget jeg skrev i fjor om boka: http://beatelill.blogspot.com/2010/09/make-peace-not-love.html

Ja, hva kan jeg si... ingen favorittliste er komplett uten Carl Frode Tiller, iallefall ikke for min del. Jeg har valgt ut boka "Innsirkling" som kom ut i 2007. Fire år senere kom den svært så etterlengta Innsirkling 2, og den var jammen like god! Er du en av de som ennå ikke har lest noe av Tiller, ja så har du virkelig gått glipp av noe svært bra!

Tiller er en mester i å beskrive mellommenneskelige forhold og de vanskelighetene og misforståelsene som kan oppstå. Jeg lot meg fascinere av keitete Jon som egentlig er veldig sårbar og feminin, men som fortvilet forsøker å spille barsk og utilnærmelig. Det skjærer seg selvfølgelig både med bandmedlemmene og familien hans. Jeg var på gråten når jeg leste delen om Arvid som holder på å dø ensom og føler han ikke har noe å leve for.

Her kan du lese mer om hva jeg mener om boka:
http://beatelill.blogspot.com/2010/01/en-meget-god-innsirkling.html

7 kommentarer:

 1. Amos Oz har lenge stått på "vil lese" lista mi, så kanskje jeg skal prøve denne?

  Må nok si at jeg ikke har lest Tiller og han står nok ikke på noen liste hos meg. Kan ikke sette fingeren helt på hva det er som gjøre at jeg ikke vurderer å lese ham. Mange bloggere/lesere med deg roser han veldig for skrivestil og innhold i bøkene.

  SvarSlett
 2. Vibeke: Ja, Amos Oz er en svært god forfatter, tror du vil like ham. Denne boka er jo ikke en roman, men baserer seg på forelesninger han har holdt om konflikten i Israel. Hvis du vil lese roman så anbefaler jeg "Den svarte boksen". Angående Tiller, så har du sikkert bare blitt lei all maset om han, og det gir jo ikke mersmak til å lese :)

  SvarSlett
 3. Jeg har også hørt så mye bra om Tillers bøker uten at de har fristet meg over evne enda :-) Jeg har tenkt å lese dem men ofte når det er snakk om mer enn en bok er det en fordel å vente til det største presset har lagt seg (på jobb) og så ta med seg begge bøkene hjem på en gang :-)

  Amos Oz hadde jeg ikke hørt om, takk for tips :-)

  Ha en riktig god helg!
  Klem

  SvarSlett
 4. Astridterese: Jeg har det likens med Knausgård som du beskriver at du har det med Tiller. Når det blir for mye skryt om en forfatter, så får jeg litt avsmak. Men jeg tror ikke du vil angre på det hvis du leser noe av Tiller :) Amos Oz er en forfatter jeg oppdaga tilfeldig, og det er jeg veldig glad for! God helg til deg også.

  SvarSlett
 5. Så spennende med tips om bøker jeg ikke har hørt om før! Og koselig at du er med selv om du har det travelt :)

  SvarSlett
 6. Interessant valg du har på denne ukens bokstav,
  absolutt noe jeg kunne tenke meg å lese!
  Veldig glad for dette lesertipset :)

  SvarSlett
 7. Ooops, da mente jeg på din 'h', men i-en høres slett ikke verst ut heller!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails