onsdag 2. november 2011

Kakerlakkene

Tittel: Kakerlakkene - Bok nummer to i serien om Harry Hole
Forfatter: Jo Nesbø
Aschehoug forlag, 1998
Sjanger: Krim
Antall sider: 337


Dette er bok nummer to i serien om Harry Hole, og mitt tredje møte med forfatteren (jeg tyvstarta og leste "Sorgenfri" først). Denne gangen går turen til Thailand, og Harry får i oppdrag å oppklare et mord på en norsk ambassadør som ble funnet knivstukket i et sjuskete hotellrom. I Thailand møter vi også skyggesidene, og får innblikk i barneprostitusjon, opiumsbuler og en helt annen kultur.


Umiddelbart fenget ikke denne boken like mye som de to andre jeg har lest, og jeg begynte å ane symptomer på at jeg holdt på å gå lei hele fyren. Men utover i boka tok det seg opp, og jeg beholdt iveren min etter å fortsette med serien.

Men jeg tenker at hadde jeg ved et uhell plukket opp denne boka først, så hadde jeg nok ikke vært så ivrig Jo Nesbø-leser i dag. Dette ble bare en middels god bok for meg, egentlig.

Da kan du heller kose deg med å lese om hvor fornøyd jeg var med "Sorgenfri" og "Flaggermusmannen"

8 kommentarer:

 1. Velkommen tilbake og kjekt å lese bokomtaler hos deg igjen:).

  Derfor bør man alltid lese flere bøker av en forfatter hvis du ikke liker den første boka.

  Jeg har tenkte å lese litt av Jo Nesbø for å se om det er noe for meg. Men siden det er mange bøker jeg vil lese så utsetter jeg det inntil videre.

  SvarSlett
 2. Som en slags trøst; Etter "Kakerlakkene" går det bare oppover! Gled deg!

  SvarSlett
 3. Enig med Anita! Kakerlakkene var helt grei lesning, men nå er det bare å glede seg!

  SvarSlett
 4. Askeladden: Ja, jeg hadde nok ikke fortsatt å lese Jo Nesbø hvis jeg hadde begynt med denne boka. Så bra var den nok ikke.

  Anita og Line: Ja, jeg har hørt at det bare blir bedre og bedre. Gleder meg veldig!

  SvarSlett
 5. Eg leste dei to første Harry Hole-bøkene tidleg, og tenkte at Jo Nesbø var verkeleg oppskrytt. Det tok fleire år før eg gav han ei ny sjanse. Og eg må bare seie det at dei bøkene kor handlinga er lagt til Oslo er definitivt best. Både personskildringane, miljøskildringane og plotta er langt meir komplekse og mykje meir fengande i dei seinare bøkene.

  SvarSlett
 6. Bai: Ja, det har jeg også lagt merke til. Sorgenfri er jo i en klasse for seg i sammenligning med de to første bøkene. Er egentlig glad jeg ikke startet på bok en, for da hadde jeg nok ikke vært like ivrig med å lese resten av bøkene hans.

  SvarSlett
 7. Jeg må si at jeg er litt misunnelig på deg som ikke har lest alle bøkene enda... Noen av bøkene er jo helt klart bedre enn andre. Jeg startet en gang med "Frelseren" og ble helt hekta. Da gikk jeg også tilbake til begynnelsen og leste meg gjennom alle og har etterhvert bare gått og ventet på neste bok :-) : Mine favoritter av Hole-bøkene er ; "Frelseren", "Snømannen" og "Panserhjerte". Gled deg!

  SvarSlett
 8. Nina: Å, nå gleder jeg meg enda mer til de andre bøkene. Tror det blir julekos :) Snømannen har jeg hørt veldig mye bra om, så den gleder jeg meg ekstra til.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails