torsdag 31. mars 2011

Boktema hos Anette; Min favorittbok på B

 

Hos Anettes bokboble arrangerer hun boktema hvor man kan være med og fortelle om sine favorittbøker fra A til Å. I dag er vi kommet til bokstaven B, og her var det ikke tvil i mitt hjerte. Min desiderte favorittbok på B er .....


 Brødrene Løvehjerte
Astrid Lindgren

Brødrene Karl og Jonatan Løve blir gjenforenet etter sitt korte liv på jorden i landet Nangijala. Nå skal de bare være lykkelige i Kirsebærdalen der deres lille hvite hus ligger. Men det viser seg at det også er ondskap i dette paradiset. De tar opp striden mot den onde ridderen og dragen Katla og blir de modige Brødrene Løvehjerte

Astrid Lindgren var en fantastisk forfatter, og jeg husker at jeg leste alle bøkene hennes om og om igjen da jeg var barn. Brødrene Løvehjerte fenget meg spesielt, og en mer vakker, spennende, trist og fantastisk historie tror jeg ikke finnes. 

I voksen alder har jeg lest boka igjen for mine to skjønne (og nå snart voksne) tantebarn, historien var like fin som jeg husket. 

Hva er din favorittbok på bokstaven B?
Delta gjerne i Anettes boktema du også.

8 kommentarer:

 1. Åh, sukk mitt hjerte! Denne boken er jo bare noe av det nydeligste som finns :) Jenta mi, Ingrid, på snart 9 har lest denne boken på skolen og fant stor trøst i tanken på Nangijala da kaninen hennes døde i forrige uke. Virkelig en bok for både store og små! Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 2. Ja dette er virkelig en fantastisk bok :) Liker også veldig godt den utfordringen du har satt i gang, og at du linker til alle svarene. Genialt!

  SvarSlett
 3. Bære eller briste;) kunne ikke dy meg her, har bare lest fag den siste mnd, å kjenner at jeg trenger å lese noe annet å. G-Hagen i morgen:)

  SvarSlett
 4. Hehe, ja Bære eller briste e god, men man treng litt luft i hodet etter å ha lest den :)

  SvarSlett
 5. Enig med deg på denne bokstaven også, Brødrene Løvehjerte er min favorittbok på B. Den er så spennende og så rørende... :-)

  SvarSlett
 6. Line: ser vi er enige i mange bøker :) Tror jeg skal plukke opp et boktips eller to hos deg!

  SvarSlett
 7. Og jeg tror at jeg skal ta imot noen boktips fra deg også:-)

  SvarSlett
 8. Åh, ja! Dette er en fantastisk fin bok som min mor leste for min bror og meg da vi var små og som jeg har lest for mine egne :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails