fredag 25. mars 2011

Jeg gleder meg til....

Jeg har skaffet meg flere godbiter av noen bøker i det siste, og i tillegg har jeg bestilt noe bøker som kommer i posten snart. Se bare her hva jeg har å glede meg til:

Uglies av Scott Westerfeld

Uglies er den første boken i en trilogi som foregår i en perfekt verden hvor alle 16-åringer blir tvunget til å ta en skjønnhetsoperasjon. I denne uhyggelige fremtidsvisjonen må alle være smellvakre som supermodeller med store øyne, fyldige lepper og veldreide kropper.
De fleste tenker at det er bra, at ingen lenger dømmes etter utseendet alene. Men for dem som bor i Smoke, et opprørersamfunn langt utenfor sivilisasjonen, er situasjonen en annen: Tenåringene her vil ikke underkaste seg skjønnhetstyranniet og nekter å la seg operere. Hovedpersonen Tally oppdager snart at pen-verdenen er alt annet enn vakker når det kommer til stykket.
 
Sjelenes bok av Glenn Cooper

Det eldgamle biblioteket inneholder sjelebøker hvor alle menneskers fødsels- og dødsdag er nedtegnet fra tidenes morgen. Den unike boksamlingen befinner seg i amerikanernes varetekt i Nevada – i Area 51 dypt under jorden. Men boken for 1527, den mest ettertraktede av dem alle, er sporløst forsvunnet – inntil den plutselig dukker opp på en auksjon i London. Den tidligere FBI-agenten Will Piper blir trukket inn i jakten på klenodiet.


Fra det øyeblikket han takker ja til oppdraget, befinner han og familien hans seg i den ytterste livsfare.

GI Gourmet. Nyt god mat og gå ned i vekt av Ola Lauritzon og Ulrika Davidsson.

Dette er den tredje lavkarbo-kokeboka til forfatterene. Jeg har hatt stor glede av de to første bøkene, der jeg har oppdaget mange spennende retter, nye smaksopplevelser og mye matglede. Gleder meg veldig til denne boka kommer i posten om noen dager!

Her er link til mitt blogginnlegg om de første to bøkene fra forfatterene:

http://beatelill.blogspot.com/2009/09/de-gode-matoppskriftene.html

Left Neglected av Lisa Genova

Sarah Nickerson is a high-powered working mom with too much on her plate, and too little time. One day, racing to work and trying to make a phone call, she looks away from the road for a second too long. In the blink of an eye, all the rapidly moving parts of her over-scheduled life come to a schreeching halt. A traumatic brain injury completely erases the left side of her world. As she struggles to recover, she discovers she must embrase a simpler life, and in so doing begins to heal the things she`s left neglected in herself, her family, and the world around her. (Sitat fra hjemmesiden til Lisa Genova)

Jeg elsket den første boka til forfatteren; Alltid Alice. Er spent på om denne er like god.

Pictures of you av Caroline Leavitt

April and Isabelle both get into their cars to run from their marriages. Their collision on a Connecticut road leaves April dead and Isabelle devastated. Stowed away in April's car is her asthmatic son, Sam, a nine-year-old boy who refuses to speak of the events that led his mother to drive away from home. Isabelle is a social pariah for taken another woman's life, but she finds herself drawn to Sam, and eventually to his father, Charlie. Charlie, though, doesn't want Sam to know about his relationship with Isabelle, claiming that Sam's asthma is the cause of his concern. Sam believes Isabelle is an angel sent to reunite him with his mother.

En sannsynlig historie av Karin Alvtegen.

Etter at jeg i hurtig tempo slukte forfatterens 5 bøker har jeg gått og ventet på Alvtegens neste bok. Derfor var jeg overlykkelig når bestselgerklubben fristet med denne som månedens bok.

Helena får oppfylt en gammel drøm når hun og mannen kjøper en liten gård i Norrland for å drive et hotell. Men ekteskapet knaker i sammenføyningene, og snart er skilsmissen et faktum. Tilbake står Helena med et uferdig hotell, en ødelagt tilværelse og en ulykkelig tenåringsdatter. Finansmannen Anders' karriere har vært fremgangsrik. Men i takt med at pengene har strømmet inn, har tilværelsen blitt stadig mer meningsløs. På en ensom landevei i Norrland utfordrer han skjebnen, lukker øynene, gir gass og tenker at nå får det gå som det går. Han våkner opp på et sykehus. Etter utskrivelsen tar han inn på et lite hotell i en norrlandsk by. Der møter han Helena.

Strindbergs stjerne av Jan Wallentin.

På slutten av 1800-tallet forsvinner tre svenske polarforskere etter en ballongferd til Arktis. Over tretti år senere blir kroppene deres funnet, men svært få kjenner ekspedisjonens egentlige formål og hva slags utstyr den unge fysikeren Nils Strindberg hadde med seg: et kors og en stjerne. Mer en hundre år etter denne luftferden oppdages et lik som knuger et gammelt kors i hendene. Historikeren Don Titelman dras mot sin vilje inn i jakten på stjernen som sammen med korset utgjør en nøkkel.

Bestselgerklubben skriver:
Strindbergs stjerne er en bok som visker ut grensene mellom virkelighet og fantasi, historie og skjønnlitteratur. Et litterært kinderegg, så å si. Her får du krim, historisk science fiction og ren og skjær fantasy i én og samme roman.

De udødelige av Ketil Bjørnstad.

Etter å ha lest "Til Musikken" av Bjørnstad var jeg helt satt ut! Den var så vakker og sår at den nesten tok pusten fra meg. Nå har jeg skaffet meg siste bok til Bjørnstad, og etter å ha lest ca 50 sider er jeg igjen hekta! Denne boka er god!

Vi møter den pliktoppfyllende fastlegen Thomas Brenner i hans livs høst, akkurat på det tidspunktet hvor det er forventet at man endelig skal puste ut og lene seg tilfreds tilbake. I stedet kan Thomas Brenner konstatere at det er novembergrått rundt ham. Det er døtre som skal forsørges, til tross for at de langt har oversteget myndighetsalder. Det er foreldre og svigerforeldre som skal pleies. Det er gjeld som skal håndteres, og formuen er stadig i null. Det er en hær av pasienter som skal ha hjelp til å holde virkeligheten, og særlig døden, på avstand. Kort sagt - det tar jo aldri slutt! Verden er full av bekymringer, og det er et helsikes press av forventninger fra alt og alle. Brenner har en indre trykktank med opphopede usagte meninger og følelser. Ikke rart hjertet hans galopperer. (fra bokklubbens sider)


Mange flotte bøker å glede meg til!

17 kommentarer:

 1. Jeg ka merke til Uglies boka sist gang jeg var i bokhandelen, men valgte Natasha boka istedet. Ble litt nysgjerrig på uglies, og er spent på hva du kommer til å si om den når du har lest den.

  SvarSlett
 2. R =Rufsetufsa. Var borti legg inn kommentar knappen før jeg rakk å skrive ferdig :)

  SvarSlett
 3. Hm, her var det mye spennende. Gleder meg til å lese omtalene av bøkene:-) God lesing!

  SvarSlett
 4. Rufsetufsa: Hehe, ja fort gjort å trykke feil. Uglies er en ungdomsbok, så datteren i huset på 14 år har begynt å lese den. Etterpå skal jeg lese den, og vi skal begge si hva vi mener om boka :) Et slags samlesningsprosjekt ung og gammel.

  Karin: Ja, mye spennende og jeg gleder meg! Nå er det valgets kvaler... hva skal jeg lese først? Heldigvis er det påskeferie om ikke så alt for lenge, og det blir litt bedre tid til lesing.

  SvarSlett
 5. Jeg leste Uglies i fjor og jeg syntes den var knallbra!

  SvarSlett
 6. Leste to Karin Alvtegen-bøker i helgen og kan bare bekrefte at jeg deler ditt syn om henne. Vil definitivt lese flere av henne, for jeg koste meg glugg ihjel :-)

  SvarSlett
 7. Ladybug: Så flott! Jeg har også gledet meg til å lese Uglies, selv om jeg ikke akkurat er i målgruppa for ei ungdomsbok.

  Ellikken: Ja, bøkene hennes er knallgode :) Blir spennende å lese den nye boka, det er jo ikke ei spenningsbok slik de andre bøkene hennes har vært.

  SvarSlett
 8. Uglies-serien er fantastisk. Du har noe å glede deg til. :)

  SvarSlett
 9. Jeg sitter faktisk og skriver om den første Glenn Cooper-boka nå, De dødes bibliotek, og jeg gleder meg også veldig til nummer to. Du rekker helt sikker å lese den før meg, så da ser jeg frem til din omtale:-)

  Og så Left Neglected, da... Den tror jeg at jeg skal ha som en av mine sommerferiebøker, siden jeg vedder store summer på at jeg vil like den.

  SvarSlett
 10. Nydelig cover på Alvteigens bok!

  God helg Beatelill :-)

  SvarSlett
 11. Ann Kristin: Så bra! Jeg hadde egentlig ingen store forventninger til boka, men etter at mange har skrytt så gleder jeg meg!

  Linesbibliotek: Det var et flott blogginnlegg om "De dødes bibliotek"! Jeg er veldig spent på "Sjelenes bok", håper den er god. Left Neglected kommer jeg aldri til å klare å vente med å lese, så den blir knerta så snart jeg har den i hus!

  Vibeke: Ja, det er det :) God helg til deg også! PS: Jeg har ikke glemt deg og cafèturen. Tar kontakt etterhvert. Klem

  SvarSlett
 12. Spennende bøker! Ser fram til omtaler! Gleder meg spesielt til å lese hva du synes om Lisa Genovas nye bok.

  SvarSlett
 13. Anita: Ja jeg gleder meg ekstra til å lese Genovas bok, men er jo redd for at fallhøyden kan bli stor når forventningene er så høye.

  SvarSlett
 14. Jeg har også Uglies på leselisten min. Alltid Alice ha blitt en av mine favoritter, så er veldig spent på hva du synes om denne. Er også redd for at den ikke er like bra eller at den blir for lik.

  SvarSlett
 15. http://wp.me/pYtns-xC
  Har du plass til tre minutter poesi!
  Det er så langt mellom poesibøkene i bokbloggene..
  Et lite forsøk på å rette på dette her.
  (og har du ei tekstmelding til overs :-)

  SvarSlett
 16. Jeg er halvveis i Uglies nå, og liker den ganske godt så langt, selv om den er litt forutsigbar:)

  SvarSlett
 17. Silje: Ja, jeg håper andreboka til Genova innfrir. Førsteboka var så god at fallhøyden er jo stor. Samtidig tror jeg ikke denne dama kan skrive dårlig, så jeg er optimistisk :)

  Hauge52: Ser du reklamerer for poesi, det leser jeg dessverre lite av.

  Nina: Jeg lurer litt på om jeg har blitt for gammel for slike bøker som Uglies, men håper innerst inne at det fortsatt finnes noe igjen av tenåringen i meg :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails