onsdag 10. mars 2010

Hva er din favorittbok fra barndommen?

Jeg elsker boka "Den uendelige historie" av Michael Ende.

Denne er min absolutte favoritt fra barndommen, ei bok jeg leste om og om igjen. Nå planlegger jeg å lese den på nytt, det er noen år siden sist.

Hva er din favorittbok fra barndommen?

20 kommentarer:

 1. Blir nesten litt trist jeg for jeg klarer ikke å komme på en favorittbok. Mulig jeg var da som nå, at en favorittbok ble byttet ut så fort jeg leste en jeg syntes var bedre.

  Mamma lese mye for oss da vi var små, måtte tilogmed høre med henne men hun kom heller ikke på noen spesiell favoritt.

  SvarSlett
 2. Det var mange, men de jeg tror jeg las om igjen flest ganger, er =

  Nummer 1: Historien om Eleanor Roosevelt" av Lorena A. Hickok (mamma fikk den selv som barn, og vi hadde den stående i bokhylla. Jeg husker omslaget var brunt og veeldig slitt).

  Nummer 2: "Ekornløven" av Kari Vinje. Lærerinnen vår leste høyt fra den hvert matfriminutt. Tror jeg gikk i 2. klasse (jeg mener å huske at jeg gikk i 1., men det er sikkert feil ettersom det var da jeg lærte å lese). Jeg var så fascinert, og lånte den selv på biblioteket med det samme klassen var ferdige. Så lånte jeg den ca en gang i året resten av barneskolen. I fjor kjøpte jeg boka til dattera mi (4 år da), og jippi! hun elsker den også:)

  SvarSlett
 3. Ladybug: Det er sikkert flere som ikke har en spesiell favorittbok, men som liker mange bøker :) Det viktigste av alt er vel lesergleden der og da!

  Lena: Ja, "Ekornløven" husker jeg også :) Så flott at du kan dele den opplevelsen med datteren din nå :)

  SvarSlett
 4. Ronja Røverdatter var en. Og bøkene om hun sigøynerjenta. Katitzi eller noe sånt. Og hestebøker. Særlig Brita og Silver og Ponnigjengen. Jeg likte også veldig godt bøkene om det spøkelset....hva het han igjen? Husker ikke. Og Den vesle vampyren. Maria Gripe var fantastisk når jeg ble litt eldre. Da jeg var veldig liten? Hm....husker ikke helt. Det må jeg tenkte på.

  SvarSlett
 5. De første bøkene jeg slukte var Bobseybarna.. ;-)) He-he... Som ungdom var det Evy Bøgenes bøkene. Så var det isfolket, Raija, Livets døtre og serie på serie.. :-))
  Jeg var nok en serieorm, ser jeg nå... :-))

  SvarSlett
 6. Knirk: Å ja! Ronja Røverdatter var en flott bok! Den levde jeg meg veldig inn i. Morsomt å mimre om bøker fra barndommen :)

  SvarSlett
 7. Den jeg husker best nå er ihvertfall Per Pusling av Astrid Lindgren. Det er nok flere av hennes bøker som er blant favorittene, men spesielt denne. Av billedbøker tror jeg det er Putte i blåbærskogen. Elsa Beskow sine tegninger er så levende.

  SvarSlett
 8. Heidi: Ja jeg leste også noen serier, det var mest i ungdommen. Raija var min favoritt men Isfolket var også veldig spennende :) Jeg tror forresten du hadde gjort suksess med å skrive en bokserie, men det har jeg vel sagt før :)

  Silje: Ja Astrid Lindgren var en annen favoritt, alle har jo et forhold til henne :) Min Astrid Lindgren-favoritt er "Brødrene Løvehjerte"

  SvarSlett
 9. Den lille vampyren ble slukt her også, ved siden av bøkene om frøken detektiv - fikk jeg en bok om henne i hendene, satt jeg stille til den var lest ut. Jeg var også veldig glad i Astrid Lindgren, særlig bøker som "Mio min Mio" og "Brødrene Løvehjerte". Roald Dahl hadde også en høy stjerne med bøker som "Charlie & sjokoladefabrikken" og "Heksene". Sistnevnte syntes jeg var fryktelig skummel, men likte den likevel. Narnia - bøkene ble også lest flittig og jeg husker at Torbjørn Egners "Doktor Dyregod" også var en favoritt.

  Jeg leste alt jeg fant om bøker med paranormale emner som spøkelseshistorier, uløste mysterier, UFOer og slikt.

  Sagaen om Isfolket og Agatha Christie sto også høyt i kurs.

  Skulle ønske jeg skrev ned bokanmeldelser og slikt helt fra jeg startet å lese. Hadde vært gøy å se tilbake på :)

  SvarSlett
 10. Bokelskerinnen: Her var det mange kjente og kjære bøker :)Både Narnia og Roald Dahl sine bøker var også noe jeg likte å lese som barn. Jeg var også fascinert av paranormale fenomener, og benyttet mange sjanser i skolesammenheng å skrive om det :) Agatha Christie begynte jeg å lese i ungdomsårene, etter at jeg hadde fått sansen for filmene.

  Ja det hadde vært veldig morsomt hvis man hadde skrevet ned bokanmeldelser fra man var liten. Tror det er mange bøker jeg har glemt at jeg har lest. Men denne tråden og alle flotte kommentarer hjelper meg faktisk til å mimre :)

  SvarSlett
 11. Jeg var ingen leseløve i min barndom, men tok det igjen i min ungdomstid, og da elsket jeg pappa sine cowboybøker for barn som han leste i sin barndom. Ellers leste jeg Greven av Monte Cristo som ungdom og den boka er en klar favoritt.

  SvarSlett
 12. Bobsey barna! Ja, de hadde jeg glemt. Det var morsomt. Jeg leste mye Bobseybarna husker jeg.

  SvarSlett
 13. Vibeke: Jøss! Cowboybøker! Spennende og litt originalt :) Jeg leste sølvpilen og var fascinert av indianere på tv, men det ble nok ingen cowboybøker på meg :)

  Knirk: Bobseybarna husker jeg ikke så godt, tror jeg bare leste et par bøker av de. Nancy Drew og Hardy-guttene, derimot, det var spennende :)

  SvarSlett
 14. Den hemmelige Hagen! Fordi den var spennende, vakker og rørende.

  SvarSlett
 15. Jeka: Ja den husker jeg også :) Var forresten innom bloggen din for første gang. Har lagt deg til i blogglista mi, håper det er greit :)

  SvarSlett
 16. Mange favoritter - men Ronja Røverdatter var spesiell. I det hele tatt husker jeg at jeg var veldig glad i Astrid Lindgrens bøker.

  SvarSlett
 17. Anita: Ja henne tror jeg veldig mange har et spesielt forhold til. Jeg tror faktisk at jeg slukte alle bøkene av henne som fantes på biblioteket da jeg var lita. :)

  SvarSlett
 18. "Historien om Helen Keller" gjorde uutslettelig inntrykk på meg. Jeg elsket de Historien om-bøkene, men den om Helen Keller var den aller beste!
  Jeg husker også en bok som het "Kinesergutten Tien Pao"; den lånte jeg flere ganger på skolebiblioteket og den var like bra hver gang jeg leste den...
  Ellers var jeg veldig glad i en samling jeg hadde av H.C. Andersens eventyr (den har jeg forresten fortsatt).
  Siden kom Maria Gripe med sine fantastiske bøker.
  Jo, og så "Jentene gjør opprør" av Frøydis Guldahl (moren til Åsne Seierstad). Skikkelig girl power :-)

  SvarSlett
 19. Jeg elsket Fem-bøkene av Enid Blyton! Nå har de laget tegnefilm om dem på Disney Channel... Den kan du tro er utrolig DÅRLIG!!!

  SvarSlett
 20. Trodde jeg allerede hadde kommentert her, men ser ut til at det har skjedd en feil :) Jeg ELSKET "Den hemmelige hagen" og skyggebøkene til Maria Gripe. Leste også isfolket og Kari bøge bøker i 10-12 års alderen. Det er de som sitter aller best. har kjøpt flesteparten av dem, så jentene mine forhåpentligvis kommer til å lese dem, når de blir store nok:)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails