fredag 12. mars 2010

Mimretid om flotte bøker fra barndommen

Jeg fikk så mange flotte svar på innlegget mitt om favorittbøker fra barndommen at jeg hadde lyst til å lage et innlegg om hvilke svar som dukket opp. Alle de flotte svarene fikk meg faktisk til å komme på og huske mange flotte bøker fra barndommen, og ikke minst hvor glad jeg var i å lese!

Mimretid om flotte bøker fra barndommen:

Astrid Lindgren: Mange nevnte bøker skrevet av denne flotte dama, og jeg tror nok at hun har en spesiell plass i mange leser-hjerter! Jeg personlig husker at jeg leste alle bøkene jeg fant på biblioteket som hun hadde skrevet. Her er noen av bøkene som ble nevnt som favoritter:


Hva er din Astrid Lindgren-favoritt? Du kan gjerne stemme i pollen til høyre i bloggen!
Her er den offisielle hjemmesiden om Astrid Lindgren: 
http://www.astridlindgren.se/
 
Andre bøker som er favoritter fra barndommen:
Trykk på tittelen så får du mer informasjon om boka på siden http://bokelskere.no/

Vi var også glade i serier som barn:
 • "Bobseybarna" av Laura Lee Hope
 • "Britta og silver" av Lisbeth Phanke
 • "Ponnigjengen" av Monica Alm
 • "Isfolket" av Margit Sandemo
 • "Raija" av Bente Pedersen
 • "Livets døtre" av May Grethe Lerum
 • "Frøken detektiv (Nancy Drew)" av Carolyn Keene
 • Barnecowboy-bøker
 • Fem-bøkene av Enid Byton
Andre forfattere fra barndommen:
 OG..... selvfølgelig må vi ikke glemme vårs aller kjære Anne-Cath. Vestly!
  Har du flere favorittbøker fra barndommen?

  13 kommentarer:

  1. Jeg tror jeg lånte alt av Astrid Lindgren på det lokale biblioteket da jeg var barn. Opptil flere ganger. Favoritten var nok "Alle vi barna i Bakkebygrenda", men de andre stiller egentlig like sterkt.

   På skolebiblioteket lånte jeg omtrent alt de hadde, og jeg måtte få nytt lånekort stadig vekk (vi skrev opp titlene, og det var vel plass til 30-40 stk på et lånekort).

   En gang spurte jeg bibliotekaren om de hadde en bok om kjærlighet (jeg gikk vel i 2. klasse), og alle jentene begynte å le. Så gav bibliotekaren dem en "skjennepreken", og sa at jeg var veldig modig som turte å spørre, for det var jo det de også ville lese om. Hihi..

   Jeg var veldig opptatt av sorg og døden, og lånte hele tiden bøker om det, låste meg inne på rommet og gråt. Favoritten var vel "Farvel, Rune" av Marit Kaldhol. Grusom trist! Jeg var tydeligvis en selvpiner;)

   SvarSlett
  2. Hei Beate. Har du lyst til å få boka mi når den er klar? Send en mail til ingvillsolberg@yahoo.no hvis du er interessert.

   SvarSlett
  3. Ulla Lundqvist - "Hvem vil ha Klara". Veldig trist om en jente som mister moren sin, men samtidig spennende med ukjent familie som dukket opp og hemmeligheter som ble avslørt. Lykken var stor da jeg fant den på loppesalg hos det lokale biblioteket i fjor... :) Dessuten Ingebjørg Dal Sems "Leve Malinkene" og Berits Brænnes tre bøker om Tamar og Trine. Blandt annet... Og Anne-Cath Vestly, selvfølgelig -hun må jo med.

   SvarSlett
  4. Og Mummitrollet -hvordan kunne jeg glemme... *skamme seg*

   SvarSlett
  5. Ååh, Doktor Dyregod gir gode minner fra barndomsferier på hytta. Koselig!
   Ellers er bøker jeg husker jeg likte utrolig godt Den hemmelige hagen, Kaperøya og Ompadorstedet.
   Sukk, det var tider det!

   SvarSlett
  6. Lena: Hehe, jeg tror vi er ganske like du og jeg. Kjenner meg veldig godt igjen i mye av det du sier. Jeg sprang også ned dørene på biblioteket, leste alt av Lindgren, pløyde igjennom mye ulik litteratur, og var i tillegg ekstra fascinert av f.eks. døden, kjærlighet og narkotikaproblemer. Det er forresten veldig koselig å mimre :)

   Lille søster: Så koselig! Jeg har sendt deg mail.

   HildeSol: Ja, tenk at jeg ikke har nevnt Anne-Cath! Skal skynde meg å oppdatere innlegget mitt :) Hun var jo også en stor del av manges barndom! OG Mummitrollet, ja! Det er jo også en klassiker :) Mimre-mimre!

   Kasiopeiia: Sukk, ja :) Det er deilig å mimre om barndommen og gleden ved alle de fine bøkene!

   SvarSlett
  7. oi å velge en favorittbok er vanskelig for en lesehest da.
   var-og er-veldig glad i Morgentåkedalen. husker ikke hvem som skrev den!
   Ellers var jeg edlem i en tuppen og lillemor klubb,der fikk jeg mange bøker om en uheldig jente som het Lotta og de bøkene omtrent slukte jeg!
   Eller er selvfølgelig Astrid Lindgren favoritt

   SvarSlett
  8. Inger-Lise: Jeg googla det og "Morgentåkedalen" er skrevet av Jan Deberitz og illustrert av Ronald Jacobsen. Jeg var også medlem i tuppen og lillemorklubben og leste en del bøker derfra :)

   SvarSlett
  9. Morgentåkedalen synes jeg var skikkelig skummel! :D Har lest den igjen som voksen, og ser ikke helt hva som var så fælt med akkurat den haha. "Farvel ,Rune" er en kjempefin bok, og trist. Tegningene er så sarte og fine, passer så godt til tema.

   SvarSlett
  10. Evy Bøgenæs vekker minner, leste meg inn i en ungdomsverden via henne, kjærlighet for alle pengene! Og Marie Gripe, Elvisbøkene var favoritt!

   SvarSlett
  11. Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter er nok mine favoritter:) jeg elsker også bøker, glad jeg kom over denne bloggen. Google kan brukes til så mangt:)

   SvarSlett
  12. Silje: Jeg har faktisk ikke lest hverken Morgentåkedalen eller Farvel Rune. Hmm, denne mimringa gjorde at jeg fikk lyst til å lese barnebøker igjen :)

   Gjennom ordene: Ja, vi er mange som har gode minner fra disse bøkene :)

   Elin: Så koselig at du fant bloggen min :) Jeg tittet innom bloggen din, men fikk ikke til å legge igjen en kommentar. Vet ikke helt hvorfor.

   SvarSlett
  13. Farvel Rune leser vi endel i barnehagen nå, er visst viktig for barna og stille spørsmål om denne boka. Er nemlig denne de oftest kommer med når jeg spør om vi skal lese noe.

   trur jeg må lese bernebøker mere, skal snike inn noen gamle favoritter i bok kassa til Even ;)

   SvarSlett

  LinkWithin

  Related Posts with Thumbnails