tirsdag 16. mars 2010

Hva skal du lese i påsken?

Påsken er like rundt hjørnet. Det er faktisk bare 10 dager igjen til mange tar påskeferie, inkludert meg! Ja, jeg har tenkt å avspasere noen dager, og har da hele 10 dager sammenhengende fri. Da blir det forhåpentligvis bedre tid og mer lyst til å lese.

Jeg har allerede planlagt noen av bøkene jeg vil lese i påsken:

"Hold tett" av Harlan Coben
Jeg leser ikke så veldig mye krim, men nå har jeg lyst til å lese et par krimbøker. Øverst på lista står denne som jeg kjøpte for en måned siden og ikke har rukket å lese ennå. Jeg vet jo at Harlan Coben er en kjent krimforfatter, men jeg tror faktisk ikke jeg har lest noen bøker av ham tidligere.

"Hypnotisøren" av Lars Kepler
Denne boka har også ligget og ventet på meg i bokhylla. Det må jo være passende å ta frem denne krimboken i påsken? Gleder meg! Er det noen av dere som har lest denne boka? Hva synes du om den?

"Utrenskning" av Sofi Oksanen
Jeg kan ikke BARE lese krim i påsken, da blir jeg smårar! Så jeg har store planer om å få lest denne boka som jeg også har kjøpt i en bokklubb for noen uker siden. Solgunn har skrevet en flott anmeldelse av boka, den kan du lese HER
Hvilke bøker har du lyst til å lese i påsken?
Blir det mest krim, eller er det andre bøker du helst vil lese?

11 kommentarer:

 1. Jeg har gitt en liste med bøker skolebibliotekaren skal bestille inn, og da står jeg førstemann i kø (hehe). Det er jeg og en annen norsklærer som pleier å tipse henne om bøker hun skal bestille; De andre lærerne er (heldigvis for oss) ikke så veldig interesserte i biblioteket. På listen sto det bla:

  Nesten frelst av Sigvart Dagsland, Glassklokken og Madame Bovary - så forhåpentligvis blir det noen av dem. (Jada, jeg slengte nedpå noen ungdomsbøker også - bla Song for Eirabu, som jeg hører så mye fint om.

  Så er det noen som vet om knallgode ungdomsbøker; rop ut, så kan jeg få bibliotekaren til å bestille inn (det er videregående skole altså).

  Ellers har jeg en haug med bøker i bokhylla: Mors og fars historie, Bildet av Dorian Gray, Predikanten, Et velsignet barn, Sigrun Lavransdatter, Et rommed utsikt, Når barnet har lagt seg, Kjør!, Enmannsorkester osv osv. Nok å ta av med andre ord!

  Ingen krim på meg. Sånt venter jeg med til neste påske:)

  SvarSlett
 2. Eg skal lese Glassblåseren fra Murano av Marina Fiorato og Klokkemakeren av Gert Nygårdshaug. Kanskje eg endeleg får begynt på Hundre år av Herborg Wassmo også. Gledar meg til å få god tid til lesing i ferien!

  SvarSlett
 3. Ps. Jeg mente selvsagt KRISTIN Lavransdatter, hehehe;)

  SvarSlett
 4. Har ingen anelse om hva jeg skal lese i påsken. Plukker vilkårlig fra haugen ved senga, kommer an på hva som frister mest i øyeblikket.

  Impulslesing og stablene blir stadig høyere.

  SvarSlett
 5. Jeg har også skaffet med Utrsenskninger, og er veldig spent. Har akkurat snakket med noen som har god peil på bøker, som sa den var håpløs. Tja....vi får se. Ellers har jeg Golden Notebook av Lessing som venter, og The Timetravellers wife. Vi får se.... Påske er god lesetid uansett.

  SvarSlett
 6. Jeg har påskeleseplaner som tilsier 3-4 bøker pr dag -dette går neppe bra... ;) Dessuten er jeg såpass impulsiv og humørstyrt som leser at jeg kommer til å ende opp med å lese noen helt andre fordi jeg heller føler for det der og da. Men De elendige (pågående prosjekt) av Victor Hugo og Kranes Conditori (lesesirkelbok) står nok hvertfall på planen.

  SvarSlett
 7. Jeg har også planer om å lese Hypnotisøren og Hold tett, men tror Chelsea Cain sin Ondskapens hjerte som jeg har hørt mange skryte av. Jeg er inne i en krimperiode nå, så tror det blir mest det.

  Noen gode ungdomsbøker til Lena:
  Dødslekene av Suzanne Collins
  Tomorrow-serien av Joe Marsden
  Kiffe kiffe i morgen av Faiza Guene
  Ingen må vite av Aina Basso
  Barsakh av Simon Stranger

  Du kan lese om disse på bloggen min;-)

  SvarSlett
 8. Jeg skal lese pensum i påsken. Så spennende er jeg. :| Har selvfølgelig planer om å lese kjempemye og være sååå flink, men det kommer nok til å ende med at jeg sliter meg gjennom 20 sider og lar det stoppe seg der. ;)

  SvarSlett
 9. Jeg håper på å få kjøpt meg Panserhjerte (Jo Nesbø)! Så det er hva jeg skal lese i påsken. Gleder meg. Har du lest den?

  SvarSlett
 10. Ja, den har jeg lest, faktisk! En av veldig få i krim-sjangeren jeg har lest. Men jeg likte den godt. Den er ganske brutal. Har skrevet om den i bloggen min. :-)

  SvarSlett
 11. Så flott at så mange har kommentert :) Spennende å se hva dere planlegger å lese!

  Beate: Jeg har ikke lest noen bøker av Jo Nesbø, og skjemmes nesten litt av det! Jeg lurer litt på om det er best å starte med bøk nummer 1 og lese kronologisk, eller om det ikke spiller noen rolle.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails