tirsdag 29. november 2011

Medikalisering av omsorgssvikt

Første eksamen i masterstudiet i psykisk helse er unnagjort og bestått. Er til og med fornøyd med karakteren, selv om jeg i kjent overkritisk stil har sett at fagessayet jeg leverte inn nok kunne ha vært mer gjennomarbeidet.

Har du lyst til å lese eksamensbesvarelsen min så kan du gjerne det. Essayet heter "Medikalisering av omsorgssvikt. Et kritisk blikk på diagnosen tilknytningsforstyrrelse". (klikk på navnet så kommer du til oppgaven).

Dette er sikkert for spesielt interesserte, men er du en av de som klarer å lese igjennom hele greia så tar jeg gjerne imot kommentarer og tilbakemeldinger!

Til de som eventuelt er  interessert i å lese om tema medikalisering, så anbefaler jeg ei veldig interessant bok: "Psykologisering av sosiale problemer. Medikalisering av psykiske lidelser" av Kolstad og Kogstad som redaktører.

og ja... jeg er litt inn i fagmodus for tiden, så det blir ikke lest så veldig mange andre bøker.

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med første beståtte eksamen! Jeg likte oppgaven din veldig godt, og synes du har mange fine perspektiver på problemstillingen. Det med diagnoser er vanskelig, kanskje særlig når det gjelder barn. De kan fort vokse inn i identiteten en diagnose gir, fordi omgivelsene kanskje ikke forventer at de kan være noe annet, og tyr til den diagnosen når vanskeligheter skal håndteres og forklares. Jeg synes det er godt å vite at mennesker som deg jobber med barn som sliter.

    Oppgaven din fikk meg for øvrig til å tenke på resultatet av en studie som ble gjort for noen år siden. Barn med alminnelig intelligens ble plassert på spesialskoler med svært begavede barn. De "alminnelige" barna ble innprentet at de hadde unormalt høy IQ, selv om det ikke var sant. Resultatet av studien viste at de alminnelige barna gjorde det like bra som de begavede, både på kort og lang sikt. Man skal med andre ord aldri undervurdere omgivelsenes betydning når det gjelder hva mennesker kan få til. Heller ikke når det går dårlig.

    SvarSlett
  2. Line: Tusen takk for svært grundig og positiv tilbakemelding :) Ble veldig glad for det! Det studiet hørtes veldig interessant ut, og det illustrerer jo også et av mine poeng i oppgaven; at det har svært mye å si hvilke "briller" man ser barnet med. Spennende :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails