torsdag 28. juli 2011

Favoritt på bokstaven R


I ukens boktema hos Anette er det bokstaven Q som har kommet for tur. Men jeg har ikke lest noen bøker som begynner på Q. Derfor hopper jeg over den bokstaven!

Neste bokstav er R, og her har jeg flere favoritter. "Ringenes herre" står høyt på lista! Men jeg må være så ærlig å si at min favorittserie som ung (slutten av tenårene og begynnelsen av 20 årene) var "Raija- serien" skrevet av Bente Pedersen (1986-1994). Jeg var helt oppslukt!


Serien handler om Raija, som på 1700-tallet blir solgt og fraktet fra Nord-Finland til Nord-Troms og Finnmark. Her opplever hun harde kår, mystikk, overtro, men også den store kjærligheten. 

Nå vet jeg ikke om jeg hadde likt den serien like godt i dag, i en alder av snart 40. Men jeg har planer om å lese serien på nytt en gang i fremtiden. Det tror jeg blir et spennende prosjekt.

6 kommentarer:

 1. Spennende! Jeg var også helt hekta på serier en stund og favoritten er Arvesynd, den syns jeg var helt fantastisk :)

  SvarSlett
 2. Anette: Arvesynd har jeg ikke lest, men har merket meg at den er veldig populær. Kanskje jeg prøver meg på den en gang :)

  SvarSlett
 3. Hm. Det minner meg på at jeg burde lese Isfolket på nytt...

  SvarSlett
 4. Anita: Åja! Den husker jeg også at jeg slukte! Mange gode bøker der, bortsett fra de siste 3 bøkene, der ramlet jeg av.

  SvarSlett
 5. Raija ja, den leste jeg også. Alle 40 bøkene, men jeg syntes det var noen kjedelig innimellom. Men det var alt i alt en bra serie - som jeg leste for over 20 år siden :-)

  Og etterpå leste jeg en annen serie av Bente Pedersen, som handlet om ei Sara - stemmer ikke det? Tror den serien var på bare seks bøker...

  :-)

  SvarSlett
 6. Denne serien har jeg ikke lest, men Bente Pedersen er suveren!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails