mandag 18. april 2011

Mine beste blogginnlegg

Det er litt spennende å følge med på bloggstatistikken min, og se hvilke blogginnlegg som leses av mange, og hvilke innlegg som blir forbigått i stillhet. Det jeg har lagt merke til er at det er ett blogginnlegg som fortsatt leses av veldig mange, til tross for at innlegget er skrevet for et år siden. Det må være ei populær bok, eller så er det mange som skriver særemne om boka eller noe sånnt.

Boka jeg sikter til er "23-salen" av Ingvar Ambjørnsen.
Jeg er ganske fornøyd selv med innlegget, men tror ikke det er grunnen til at den ennå topper "mest lest" - lista på bloggen min.

Boka handler om Andreas Wiegert, en 18 år gammel gutt som tar jobb som pleiehjelper på Lier psykiatriske sykehus. Her møter han en virkelighet som er sjokkerende. En behandling av mennesker med psykiske lidelser som bærer preg av grov tvang, forsømmelse og mishandling. Menneskene blir ikke behandlet som mennesker, og til og med dyrene får bedre pleie enn disse stakkarene på 23-salen, den "tyngste" avdelinga på Lier.
Jeg ser at jeg har beskrevet boka slik: Boka er drivende godt skrevet, ispedd både humor, sarkasme, fortvilelse og råskap. 

Det neste innlegget som fikk mange lesere var da vi i fellesskap kåret "Bokelskeres favorittbøker" for et år siden. Alle som ville kom med forslag på 5 bøker de hadde som sine favoritter. Resultatet ble ei liste på 210 bøker! Det var morsomt! Den lista finner du ennå i hovedmenyen helt øverst under.... ja nettopp.... bokelskeres favorittbøker. Den gang for et år siden hadde jeg lest 45 av de 210 bøkene. Tror jeg må ta en ny opptelling snart.

Den siste måneden har jeg hatt ett innlegg som har vært populært, og det er om boka "Flukt" av Tana French. Jeg tror jeg har scoret et par ekstra lesere fordi vg linker til innlegget mitt i sin anmeldelse av påskekrim.   

Dette mener jeg om boka
Dette må være årets krimbok! Jeg bare digger, digger den! Språket er lekende lett, humoristisk, fandenivoldsk og svært godt! Spenningen er der fra første side, men heldigvis tipper den aldri over. Ingrediensene er både forsvinning, mord, familievold og psykologiske skildringer av ulike dysfunksjonelle familiemedlemmer. Hovedpersonen selv, Frank, er et kapittel for seg, og liker å tirre andre mennesker og spiller definitivt ikke etter lover og regler. Samtidig må man jo bare synes litt synd på mannen som mistet sin første store kjærlighet, jobber nærmest døgnet rundt, og sliter fortvilet med å holde sin kjære datter unna sin sprø og voldelige familie. Jepp, her har du både uløste mordgåter og dystre familiehemmeligheter i en salig blanding


Det er ett innlegg som jeg mener er ekstra spesiell, men som dessverre var et av innleggene som druknet i mengden. Der er min stedatters anmeldelse av boka "The book of tomorrow" av Cecelia Ahern.  Jeg har en stund fòret resten av familien med diverse bøker, og har forsøkt å få de med på å gjesteblogge hos meg om sine leseopplevelser. Min stedatter, Sigrid, var først ute, men jeg lover at det blir ikke siste gang jeg har en gjesteblogger. Sigrid lot seg imponere av både boka og den flotte forsiden. Jeg lot meg imponere av hvor reflektert min 14 år gamle stedatter er, og at hun er en kløpper i å lese engelsk! Forøvrig anbefaler jeg deg å lese innlegget igjen!


Til slutt vil jeg gjerne høre fra deg om det er noen av mine blogginnlegg du har likt ekstra godt!

5 kommentarer:

 1. Mine mest besøkte innlegg er omtalene av vaffelhjarte og Min kamp 1. Jeg liker alle innleggene dine, jeg, men den lista du snakker om ligger høyt i kurs ja. Jeg har gløttet litt på den, og ser at jeg også må ha en ny opptelling snart.

  SvarSlett
 2. Mitt mest populære innlegg er faktisk skuespillet "Lang dags ferd mot natt" av Eugene O'Neill. Av dine innlegg husker jeg spesielt godt det om "Alltid Alice". Jeg leste det både før og etter at jeg leste boken, og syntes det var veldig fint at du trakk inn erfaringer fra jobben din. Og så likte jeg veldig godt innlegget du skrev sammen med stedatteren din:-)

  SvarSlett
 3. Lena: Ja lista var gøy :)

  Line: Takk det var kjempekoselig å høre at du likte disse to innleggene. Jeg ble selv veldig fornøyd med begge disse to.

  SvarSlett
 4. Alle innleggene dine er jo utrolig velskrevne, men det innlegget jeg kanskje likte aller, aller best var omtalen av teaterstykket "Meg eier ingen" - sterkt, sterkt!

  SvarSlett
 5. Silje: Ååå, tusen takk! Det satt jeg veldig stor pris på å høre :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails