søndag 13. mars 2011

The book of tomorrow

Tittel: The book of tomorrow
Forfatter: Cecelia Ahern
Språk: Engelsk
Harper Collins Publishers, 2009
Antall sider: 320

Denne boka har min 14 år gamle stedatter, Sigrid, lest. Jeg har spurt henne om hun vil si noe om boka, slik at jeg kan poste det på bloggen min. Det syntes hun var en god ide, så her er vi begge to!

Handlingen:
Tamara på 16 år hadde alt, rike foreldre og flotte venner i et luksusliv. Tamara var en bitch, kranglet med foreldrene og snek seg ut på kveldene. Alt forandret seg da faren tok livet av seg på grunn av gjeld, og Tamara og moren måtte flytte til sin noe fattigere tante til en mindre plass utenfor Dublin. Der finner hun ei merkelig bok med lås. Da hun får åpnet boka oppdager hun at det står skrevet ting der med hennes håndskrift. Det viser seg at det står om hendelser som skal skje senere samme dag. Dagen i dag er allerede skrevet ned! Det betyr at hun nå vet hva dagen bringer. Kan hun også da endre på hendelser i livet sitt?

En fantastisk og magisk historie:
Forsiden ser helt magisk ut, mener Sigrid. Det er jeg helt enig med henne i. Sigrid forteller videre at innholdet i boka står i stil med forsiden. En fantastisk og magisk historie, og den beste boka Sigrid har lest på lenge.

Sigrid forteller videre at språket i boka var veldig bra. Forfatteren beskrev situasjoner veldig godt, og hun hadde mange fine og litt originale sammenligninger. Den var lettlest selv om det var engelsk. (Jeg lar meg imponere av at hun i en alder av 14 år leser engelske bøker på null komma svisj).

Det viktigste i ei bok, synes Sigrid er at man kan leve seg inn i historien. Det gjorde hun så absolutt her. Hun følte at hun var der og var hovedpersonen! Forfatteren har skrevet boka i jeg-person til den 16 år gamle Tamara, og har nok truffet veldig bra med det.

Når fortellingen gikk mot slutten ble det forvirrende. Helt til slutt var det oppklarende og Sigrid lot seg overraske av en temmelig uventet slutt. Det resulterte i at man så hele fortellingen i et annet lys. Alt ble helt annerledes!

"Dette er trolig den beste boka jeg har lest" sier Sigrid begeistret. Ingenting manglet eller kunne vært annerledes!

Boka passer kanskje best for ungejenter i tenårene og tidlig voksen alder, men kanskje også litt eldre damer som meg selv kunne ha likt denne magiske fortellingen.

Her er hjemmesiden til forfatteren:
http://www.cecelia-ahern.com/
Jeg har tidligere latt meg begeistre av samme forfatter:
http://beatelill.blogspot.com/2010/08/ps-jeg-elsker-denne-fortellingen.html

6 kommentarer:

 1. Så hyggelig å få innspill fra ungdommene- de som fortsatt har evnen til å la seg begeistre uten å plukke fra hverandre og analysere for mye! Kanskje jeg skal prøve meg på denne- på engelsk?! Engelskkunnskapene mine trenger nok litt gjenopplivning...

  SvarSlett
 2. Berit: Ja, helt enig! Jeg synes det fungerte veldig bra å skrive innlegg sammen med Sigrid, og det kommer vi sikkert til å gjøre flere ganger. Dermed blir bloggen min ikke bare om bøker for middelaldrende kjærringer som meg ;)

  SvarSlett
 3. Så fint å ha en "medanmelder"! Jeg har bare lest P.S I love you av denne forfatteren, men kanskje jeg bør prøve meg på denne? Liker magiske bøker :-)

  Jeg har forøvrig fått en award, og ønsker å sende den videre til deg: http://siljeblomst.wordpress.com/2011/03/14/beautiful-blogger/

  SvarSlett
 4. Silje: Ja, jeg likte PS I love you veldig godt, så jeg kommer nok til å lese flere bøker av forfatteren :) Sigrid anbefaler denne boka på det varmeste, så jeg stoler på hennes vurderinger. Tusen takk for award, forresten!

  SvarSlett
 5. Dette var et godt tips. Har ei på 16 som liker å lese og dette virker som ei bok og en fortelling i hennes favorittsjanger :) Takk.

  SvarSlett
 6. Mirjam: Håper hun blir å like boka.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails