tirsdag 28. desember 2010

Om å gi og få bøker i julegave

Ja her er jeg igjen, litt mer opplagt etter litt over ei uke ferie. Leselysten har sånn smått kommet tilbake, og det samme har skrivelysten. Så da fikk jeg akkurat det jeg ønsket meg til jul, nemlig leselyst og skrivelyst! HURRA!

Derimot fikk jeg ikke ei eneste bok i julegave. Utrolig! Er det ikke nesten obligatorisk at det ligger ei bok eller i det minste en DVD-film under treet til jul? Jeg fikk som sagt ingen av delene. Men jeg fortviler ikke. Om en måned har jeg bursdag, og da er det vel lov med ei aldri så lita bok-ønskeliste?

Jeg har lurt litt på hvorfor jeg ikke bruker å få bøker i julegave, selv om de fleste vet at jeg elsker bøker. Kanskje det er fordi man er usikker på om boka man gir vil falle i smak? Eller tenker man at jeg har så mange bøker allerede? Det kan jo også være at bøker er litt i dyreste laget? Hva tror du?

Jeg liker veldig godt å gi bøker i julegave. Det er spennende og utfordrende å finne ei bok som man tror at mottakeren vil like. I år ga jeg blant annet disse bøkene:


"Tyskerjentene" av Helle Aarnes

Denne fantastiske boka har jeg gitt i gave til flere. Husker bare selv hvor sterkt den berørte meg.

HER er link til mitt blogginnlegg om boka."Barnepiken" av Kathryn Stockett

Denne har jeg ikke lest selv, men jeg har sett at den har fått mange gode omtaler. I tillegg ga jeg boka til ei jeg tror vil like den. Det er alltid spennende å "matche" bøker med mennesker."Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield

Denne har jeg heller ikke lest, men har veldig lyst. Det blir spennende å høre om mottakeren likte boka.
Hvilke bøker ga du i julegave i år?

Får du bøker i julegave?

10 kommentarer:

 1. Hei!

  Jeg får heller ikke bøker i julegaver - men det er greit. Det er jo sånn at jeg har stor tilgang på bøker, som oftest gratis og det vet jo alle som gir meg julegaver.
  Jeg ga bort :

  Noe til besvær av Mark Haddon
  Mørkets elsker av J.R.Wald
  Livets 5 på topp av Anne B. Ragde (gitt til maaange!)
  En rampete Robin bok

  Håper du kommer innom Alta snart! Kanskje når det ikke er håndballfinale!

  Stor juleklem sendes over fjellet!

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke gitt noen i år. De er som regel såpass store og tunge å drasse rundt på, at jeg velger noe mindre og lettere, som gavekort. ;)

  Jeg fikk ei bok i år, men jeg er så sær at jeg egentlig ikke ønsker meg bøker. De tar rett og slett for mye plass, samt at jeg jo får bøker ellers. Jeg foretrekker å låne bøker. De som gir meg bøker må regne med at jeg gir dem videre når de er lest. ;)

  SvarSlett
 3. Det ser ut til at det var få bøker under bokbloggernes juletrær i år. Jeg fikk heller ingen, men gav til gjengjeld bort disse: http://lesmye.blogspot.com/2010/12/julebker-med-mer.html

  SvarSlett
 4. Jeg fikk to bøker pluss at jeg kjøpte en til meg selv. Jeg liker også å matche bøker med person og har gitt bøker til de jeg vet liker å lese. Jeg har skrevet om hvilke bøker jeg har gitt og fått på bloggen min.

  SvarSlett
 5. Den trettende fortellingen er veldig bra, en av mine favoritter. Skrev om den tidligere i høst.

  Jeg fikk mange bøker til jul, det er moro! Det har ikke alltid vært slik, men jeg tror synes det er enklere å finne bøker til meg nå når de kan lese bloggen min. Dessuten har de vel skjønt at jeg er ganske alt-etende. Du kan lese om bøkene jeg fikk her...
  http://karinleser.blogspot.com/2010/12/se-min-kjole-nei-se-mine-bker.html
  I tillegg skal jeg skrive om bøkene jeg gav bort senere i jula:-)

  Jeg synes egentlig det er rart at folk ikke gir bøker i gave, spesielt til de som elsker bøker. De er jo enkle å bytte, i tillegg så er det jo i alle prisklasser (det gjør ingenting for meg om de er i paperback). Men kanskje de er redd for å kjøpe noe "feil", men da kan de jo byttes...

  Elin: Jeg synes det er fint om de som får bøker av meg gir de videre, enten hvis det er en god historie som de vil glede andre med eller fordi den kanskje passer noen andre:-)

  SvarSlett
 6. Selv fikk jeg tre bøker, hvorav den ene er lydbok. Blodleie av Johan Theorin, min aller aller aller første lydbok! Kommet halvveis, og det er en liten utfordring å konsentrere seg. Av ordentlige bøker fikk jeg Fatimas Hånd (av han som skrev Havets Katedral) og Morgen i Jenin. Ga ikke bort så mange bøker selv denne julen. Kun Guinness rekordbok til nevøen min og en lydbok til min bror. Og en stk lest bok (feilsendt av sambo) pluss en eventyrbok til en venninne med barn. Jeg savner flere bokormer i familien!!

  SvarSlett
 7. Jeg fikk tre bøker i år, hvorav to (inkludert eventyrboka) fra Ellikken over her. ;)
  Den ene er Jan Chr. Næss sin "Månevendt", som høres litt interessant ut.

  Jeg har gitt bort fem bøker til jul, tror jeg. Vigdis Hjort, Henning Mankell, Sofi Oksanen, Anne B. Ragde og en pekebok.

  Blir spennende og lese blogginnleggene om alle de forskjellige bøkene folk har fått til jul.

  SvarSlett
 8. Solgunn: Jeg hadde tenkt å gi deg ei bok i julegave, men den får du etter nyttår istedenfor :) (tror du vet hvilken bok det er).

  Elin: Det å gi bøker videre er jo kjempefint :) Flere å dele gleden med!

  Lena: Du har jo gitt bort masse flotte bøker!

  Silje: Blir spennende å lese hva du synes om bøkene du fikk. PS: Fringe er en kjempebra serie!

  Karin: Du satt meg på en ide. Kanskje jeg skal legge ut ei bokønskeliste i god tid før neste jul, det kan vel øke sannsynligheten for å få ei bok i julegave ;) Jeg tror du har rett i at mange ikke kjøper bøker i gave fordi de er redde for å gjøre feil.

  Ellikken: Jeg har også problemer med å konsentrere meg om lydbøker, men hører mange sverger til det imens de gjør husarbeid.

  mbfjord: Visste ikke at du og Ellikken kjenner hverandre privat :) Koselig! Jeg gleder meg også til å lese om bøkene folk har fått til jul. Egentlig er det ikke synd i meg, for jeg har jo mange bøker liggende ulest hjemme. Så jeg er ikke akkurat tom for lesestoff, hehe.

  SvarSlett
 9. Hei du! Så hyggelig å ha deg tilbake! Jeg ga bort bøker til begge ungene, men fikk ingen selv. Men vi får vel ta en tur på salg etterhvert vel ;)

  SvarSlett
 10. Jeg gav bort 4 bøker i år:
  - 'Nostalgisk ordbok' av Schjerven
  - 'The Last Wish' og 'Blood of Elves' av Andrzej Sapkowski
  - 'The Element Encyclopedia of Secret Societies'

  Selv fikk jeg:
  - 'A Girls Guide to Dating a Geek' av Omi M. Inouye
  - 'Rock'n Roll, Baby' av Astrup og Bjerkli
  - 'Tigerjakt' av Vaillant.
  - Kindle! :D

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails