søndag 8. november 2009

Teppefall, fin bokserie fra nordnorge

I enkelte perioder må jeg pløye gjennom veldig mye (og til tider tung) faglitteratur i forbindelse med jobben min som høgskolelærer. Da kan det være befriende å lese noe lettfordøyelig og litt overfladisk. Det siste året har jeg lest 2 kioskserier, den ene har jeg anmeldt tidligere (Nordlys). Den andre serien jeg har lest heter "Teppefall" og er skrevet av Gro Gravem og Kamilla Mathisen.

Den første boka heter "bak masken" her blir vi kjent med Andrea, som er en vanlig nordlandsjente, men hun bærer på en drøm om å bli skuespiller. Til tross for at moren hennes er sterkt imot det, drar hun til Oslo for å søke lykken. Til å begynne med går alt bra. Hun får nye venner og føler at hun endelig er fri. I tillegg møter hun mannen i sitt liv. Thorbjørn er en kjekk, høy og mørk politimann. Men noe ved ham skurrer. Andrea virvles inn i et lidenskapelig forhold, som snart spinner ut av kontroll.Serien er på 14 bøker, den siste boka kom ut nå i november. Dette er en veldig engasjerende historie, og det er mange ting som hovedpersonen kommer bort i; et vanskelig forhold til moren sin, mishandling, løgner, bedrag, intriger, hemmeligheter, drømmer, skuespill, kjærlighet og vennskap. I tillegg skjer store deler av historien i Tromsø, hvor jeg har bodd. Det er både underholdende og opprivende å lese om Andrea og hennes liv.

Jeg synes dette har vært en god bokserie, velskrevet og underholdende. Man får medfølelse for hovedpersonen og hennes kamp for livet. Det er aldri kjedelig rundt denne jenta, og av og til synes jeg hun blir litt vel mye "drama-queen". Allikevel blir det ikke urealistisk, fordi hun er jo skuespiller og det virker troverdig at hun reagerer slik hun gjør. En god historie om ei sterk jente som møter mye motgang.
  
Hvis du liker å lese bokserier (eller kiosklitteratur) så anbefaler jeg deg å kikke innom Tones bokside. Hun har anmeldt de fleste seriene. Her er det mange gode tips og anmeldelser.

1 kommentar:

  1. Velskrevet og underholdende? Smaken er som baken, tydleigvis. Jeg har lest svært mange bøker, men noe dårligere enn denne serien har jeg ikke vært i nærheten av noen gang. Heldigvis. Og du mener det ikke blir urealistisk?

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails