tirsdag 5. juli 2011

Har vansker med å fullføre påbegynte leseprosjekter

Nå begynner det å bli en stund siden jeg fullførte siste bok. Jeg leser fortsatt, men har ett stort problem.... Jeg klarer liksom ikke å fullføre noen bøker! Fagbøker jeg leser på jobben går helt greit å fullføre, men hjemme går det ikke like bra.

Jeg startet på "Kjerringer" av Helene Uri, men ble så irritert på hennes betraktninger og fordommer mot tykke damer, at jeg ikke fikk lyst til å lese videre.

I vinter fikk jeg ei bok av mannen min som heter "Alene sammen" av Abraham Verghese. Den har jeg lest et par hundre sider av, men så var det stopp. Det er ei kjempegod bok, men jeg kommer liksom ikke videre uansett.

Så har jeg lest godt over halvparten av ei bok som heter "Den blå sykkelen" av Régine Deforges. Den er spennende men også veldig klisjepreget, så den klarer jeg bare i mindre doser.

Ja, og selv om jeg har flere bøker liggende halvlest eller påbegynt, og bokhylla mi florerer av uleste bøker i alle sjangre og varianter, så løp jeg i går til biblioteket og lånte hjem en god bunke bøker! Jeg tror det der er en slags sykdom eller tvangshandling! Obsessive compulsive bibliofilia?

Men om 2 uker har jeg ferie, så kanskje jeg da vil klare å lese ferdig noen av disse bøkene.

Har du det slik noen ganger?

16 kommentarer:

 1. Jeg har hatt det sånn en stund nå, men det ser ut som det har begynt å løsne litt. Jeg har både kjøpt bøker selv og tatt med hjem fra jobben på biblioteket så bokhyllen er full av uleste bøker. Jeg har gitt opp bøker jeg egentlig synes er gode og brukt opp mot to måneder på en bok. Jeg har i det siste begynt å høre lydbok til og fra jobb og det har fenget meg mer. Nå hører jeg mens jeg trener, rydder og ligger på sofaen.

  SvarSlett
 2. Det er sånn med meg iblant også - bøkene jeg leser kan være bra, men de fenger liksom ikke nok til at jeg må sluke dem. Da blir det ofte til at jeg begynner på noe annet lesestoff i tillegg, eller finner på noe helt annet.
  Og det kan ha noe med situasjonen man står i selv - av og til er det vanskelig å få ro og tid til å sitte konsentrert, slik man gjerne må når man skal lese. Håper du snubler over ei virkelig god bok snart som får deg i gang igjen. God boksommer! :-)

  SvarSlett
 3. Det går i rykk og napp og noen bøker er bare vanskeligere å komme igjennom enn andre. Noen ganger er det rett og slett tvang som må til, og selvdisiplin og så får man heller laubærlese når man er ferdig.
  - kanskje er dette også ende av det stadig mer utbredte nextopia, gresset er alltid grønnere osv.

  Kjerringer står i hylla mi også forresten, skal bli interessant -)

  SvarSlett
 4. Hehehe, obsessive compulsive bibliofilia er et nyttig begrep å kunne i bloggland! Jeg har det sånn du beskriver nesten bestandig. Delvis skyldes det at jeg er for dårlig til å velge riktig bok til riktig tidspunkt. Delvis tror jeg at jeg ikke er spesielt god til å finne bøker som jeg virkelig har lyst til å lese, og ender opp med å begynne på bøker som strengt tatt ikke er noe for meg. Samtidig er jeg så sta at jeg sjelden legger påbegynte bøker helt vekk. Dessuten er jeg en langsom leser, og da begrenser det seg veldig hvor mange bøker man kommer gjennom på et år.

  Du er med andre ord ikke alene om å ha vansker med leseprosjektene dine:-) Håper du finner en god bok å lese snart!

  SvarSlett
 5. Jeg har det stadig vekk sånn. Jeg har noen bøker i bokhylla som er påbegynt og trolig aldri vil bli lest ferdig. Jeg er litt sånn at om jeg har begynt på en bok som jeg ikke klarer å finne tråden i så blir den stående ulest i hylla. Klarer aldri å finne inspirasjonen til å prøve å lese den på nytt da....

  SvarSlett
 6. Åh, så godt å høre at det er flere som har det som meg :) Morsomt å lese kommentarene.

  Silje: Ja, lydbok vet jeg det er mange som liker. Jeg forsøkte det en gang, men jeg fikk ikke helt dreisen på det.

  Randi: Ja, jeg tror du er inne på noe. Boka kan være god, men hodet er opptatt av andre ting og konsentrasjonen er ikke helt der. Ønsker deg også en god boksommer :)

  Ingalill: Ja, nextopia! Akkurat sånn har jeg det! Begynner å lese ei bok, men så er det så mange andre historier som er spennende... slik at gresset alltid blir grønnere på den andre siden osv.

  Line: Hehe, høres ut som vi er i nogenlunde samme båt :) Har også merket meg at vi har lignende smak i bøker, så hvis du finner ei bok som virkelig fenger deg, så nøl ikke med å tipse meg!

  Leserommet: Ja, går det en viss tid så blir det ikke så spennende å ta opp tråden i ei påbegynt bok. Noen ganger har jeg klart det, og har vært glad for det i ettertid, mens andre ganger går det ikke like bra.

  SvarSlett
 7. Jeg har det også sånn innimellom. Liker det ikke men det har vel noe med humøret og andre ting som skjer i livet å gjøre, noen ting klarer man bare ikke å lese selv om det faktisk fenger. Det hender jeg legger bøker tilside, prøver noe annet helt til jeg finner noe som fenger der og da. Ellers så hender det at man bare trenger en pause, kanskje pleie en annen hobby i steden?

  Nå har det naturlig nok blitt lite mindre tid til lesing med baby og eldstemann som har fått lang sommerferie fra barnehagen før skolestart(med bare minstemor hjemme gikk det an å snike til seg litt ekstra lesetid innimellom ;)).

  SvarSlett
 8. Ladybug: Ja, det er helt sikker mye rett i det du sier. Skjønner forresten veldig godt at det blir mindre tid til lesing med baby i hus!

  SvarSlett
 9. Lurer på om det er smittsomt? :P
  Har masse bøker som venter, men jeg har ikke roen i meg til å sette meg ned med noen. Men nå er det sluttspurt på jobb før tre uker ferie, så da blir det nok masse tid til å lese igjen tenker jeg.

  Har forresten Uri på leseplanen, har lest en del positive og negative betraktninger om den. Spent på hva jeg selv syns...

  SvarSlett
 10. Det går i rykk og napp, men nokon gonger når eg kjem heim frå biblioteket så lure eg fælt på kvifor eg har tatt med meg så mange bøker heim, når det ligg ei heil bunke frå før av frå biblioteket:-) Kanskje det er smittsomt? ;-)

  SvarSlett
 11. Haha, du er ikke den eneste. Jeg leser og fullfører en god del bøker, og har meldt meg på mange leseutfordringer, men er temmelig usikker på om jeg vil klare alle, men har som mål å hvert fall å klare å lese 100 bøker i løpet av året utfordringen. Har aldri lest så mye i løpet av året før, men en gang må jo være den første og har nå for tiden mange bøker liggende på vent og mange bøker jeg har lyst til å lese, at den må jeg bare klare, og de andre skal jeg jeg holde gående så lenge jeg kan og se hvor langt jeg kommer ;)

  SvarSlett
 12. Litt morsomt å lese, for jeg er helt motsatt. Jeg klarer bare ikke begynne på en ny bok før den jeg leser er ferdiggjort. Det bare stritter i hele meg ved tanken.

  Jeg er imidlertid en nokså kjapp leser, så en bok varer sjelden mer enn 3 max 4 dager. Kanskje det er derfor jeg klarer å begrense meg?

  Jeg er med årene også blitt mye flinkere til å finne bøker jeg vet jeg kommer til å like - eller, ihvertfall ikke mislike - da er det også veldig sjelden jeg sliter for å komme meg gjennom en bok.

  Livet er for kort til å bruke mye tid på å ferdiglese dårlige, uengasjerende bøker ;-)

  SvarSlett
 13. Er det ikke sånn at livet er for kort til dårlige leseropplevelser?

  SvarSlett
 14. May Brit: Ja, ser det er mange som kjenner seg igjen, en liten trøst :) Blir spennende å lese hva du mener om Kjerrnger. Jeg har ikke gitt den opp, tar bare en liten pause fra den mens jeg leser noe litt mer koselg :)

  Elida: Hehe, ja jeg tror også det er smittsomt! Men bedre med ei bok for mye enn ei for lite ;)

  Rufsetufsa: Du er bra tøff som har utfordring om å lese 100 bøker på et år. Det er mye! Da regner jeg med at du skal ha et liv utenom med jobb/studier, familie og fritid. Jeg klarer bare ca 50 bøker i året.

  Kindle Joy: Heldige du! Jeg forsøker å fullføre ei bok før jeg begynner på ei ny, men det holder hardt. Jeg har alltid vært så nysgjerrig på hva som befinner seg bak neste sving!

  Thomas: Hehe, ja de sier så. Men jeg har også opplevd at en dårlig leseropplevelse i ettertid kan være givende. Nesten som å gjøre et arbeid som er gruelig kjedelig, men når det er utført er man fornøyd med seg selv, og så har man sanket med seg noen erfaringer det var fint å lære :)

  SvarSlett
 15. Nå holder jeg på med Kjerringer, og forfatteren klarer dårlig å forkle hvor stygg og ekkel alle damer med BMI over 25 er......(ihvertfall etter hennes syn). Men jeg hører jevnt og trutt, og biter meg merke i alle de bisarre kommentarene - "man kan nesten tenke at hun er vakker, tross i alle valkene", eller " lårene og magen og alle hakene som disser lenge etter at hun har satt seg ned på stolen"..... hmm, og en plass står det at dama veier 90 kg - stakkars Uri tenker no jeg :-)

  SvarSlett
 16. Solgunn: Ja, jeg følte meg skikkelig støtt og fornærma over alle de negative betraktningene og formuleringene over den overvektige dama! Derfor fant jeg meg heller noe annet å lese. Skal nok plukke opp boka igjen en gang når sinnet mitt har roet seg :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails