mandag 5. desember 2011

Skogen - en litt for lang krim

Tittel: Skogen
Originaltittel: Into the woods
Forfatter: Tana French
Land: Irland
Oversetter: Henning Kolstad
Cappelen forlag, 2007 
Sjanger: Krim
Antall sider: 505
Denne boken er lånt på biblioteket

Noen ganger går det skikkelig tregt med lesingen min, og med boken "Skogen" gikk det veldig sakte! Faktisk har jeg brukt over en måned på en stakkars krimroman, og jeg er ikke sikker på hvem sin skyld det er. Nå har jeg vært opptatt med andre ting; jobb, studier, nytt liv og nye vaner, ja stort sett ting som krever en del tankevirksomhet. Men ærlig talt.... jeg skal da vel klare å lese ei bok på rimelig tid på tross av dette?

Så jeg skylder litt på boken også. Hadde man kuttet ut et par hundre sider sånn midt i boken, hadde det vært mye bedre. Det blir for langtekkelig, for kjedelig i midtpartiet. Men begynnelsen, og de siste 150 sidene er veldig gode! Dermed fikk jeg valuta for å holde ut, og nå når jeg har lest ferdig er jeg stort sett fornøyd.

Skogen er den første krimboken til Irske Tana French. Jeg lot meg villt begeistre av hennes tredje bok: "Flukt", som jeg hadde som årets påskekrim. Hennes litterære kvaliteter er så absolutt tilstede i denne boken også, men den er nok ikke så godt gjennomarbeidet som "Flukt". Handlingen foregår også denne gangen i Dublin. Etterforskeren Rob og hans kollega Cassie tar et oppdrag der en 12 år gammel jente har blitt funnet drept i skogen i en forstad til Dublin. Det er tilfeldigvis den samme skogen som Rob opplevde å miste sine to beste venner da han selv var 12 år gammel. De tre kameratene gikk inn i skogen, og bare Rob ble funnet; sjokkskadet og med innsiden av skoene fulle av blod. Har disse to sakene en sammenheng?

Jeg vil ikke røpe for mye av boka, men kan si at jeg opplevde den som kjedelig og litt forutsigbar ganske lenge, helt til den tok en litt uventet vending mot slutten. Allikevel er det ingen wow-faktor her for min del. En litt over gjennomsnittet god krimroman, og det er mest språket som trekker opp snittet. Tana er et funn av en forfatter, og jeg ønsker veldig gjerne at hun skal skrive noe annet enn krim. Hennes styrke ligger nemlig i å skildre de mellommenneskelige relasjonene.

3 kommentarer:

  1. Ble litt nysgjerrig på denne forfatteren her, tusen takk for tipset!!

    SvarSlett
  2. Beathe: Anbefaler deg ihvertfall å lese "Flukt" av forfatteren. Den var supergod! Denne boka var ikke dårlig heller, men kunne ikke måle seg helt med Flukt. Skal også lese "Lik" etterhvert :)

    SvarSlett
  3. Hysj, du må ikke si det til noen at jeg åpnet gaven før.... hihi... Skal sjekke ut disse bøkene, alltid kjekt med nye tips!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails