mandag 7. november 2011

På vent i bokhylla mi

Jeg er kronisk til å skaffe meg bøker, og etter en heller laber lesehøst har jeg mange godbiter som venter meg. Nå har jeg bare et luksusproblem, og jeg aner ikke hvilken bok jeg skal starte med:

"Brente skygger" Kamilla Shamsie
Gyldendal, 2011

Nagasaki, 9. august 1945. Hiroko Tanaka er tjueen år gammel og dypt forelsket i mannen hun skal gifte seg med, Konrad Weiss. Da atombomben faller, tilintetgjøres alt Hiroko kjenner. Det eneste som er igjen, er de fugleformede brennmerkene på ryggen - en konstant og smertefull påminnelse om alt hun har mistet.
Brente skygger er et gripende drama som krysser generasjoner, kulturer og kontinenter. Mellom atombomben over Nagasaki i 1945 og angrepene på World Trade Center i 2001, transporteres leseren fra det ene krigsherjede landskapet til det andre, og mellom sterke skjebner som krysser og påvirker hverandre. (Omtale fra bokelskere)

"Chimera" Gert Nygårdshaug
Cappelen Damm, 2011

I Kongos regnskog studerer ei gruppe forskere hvordan regnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene. Den norske zoologen Karl Iver Lyngvin blir rekruttert til å jobbe ved denne forskningsstasjonen, kalt CORAC. Sammen med den australske entomologen Zoe Wildt opplever han noe som kan komme til å få svært dramatiske konsekvenser, både for han selv og for klodens framtid. (Omtale fra bokelskere)

Jeg har aldri lest noe av Gert Nygårdshaug før, så dette blir spennende!

"Frihet" Jonathan Franzen
Cappelen Damm, 2010

Patty og Walter Berglund har lenge vært en pryd for nabolaget i Barrier Street, men nå har fasaden begynt å slå sprekker. Tenåringssønnen har flyttet inn til naboene, Walter, tidligere advokat med miljøspørsmål som spesialfelt, har begynt å jobbe i kullindustrien, og kona Patty har forvandlet seg til naboen fra helvete. Frihet fanger på samme tid humoren og tragedien i de fristelser og byrder som nettopp frihet gir oss. Og ikke minst, kostnadene ved å ha idealer, og å holde fast ved dem. (Omtale fra bokelskere)

"Krokodillens gule øyne" Katherine Pancol
Bazar forlag, 2011

Romanen foregår i Paris og handler om søstrene Joséphine og Iris. Joséphines mann forlater henne, og hun får svært dårlig råd. Da Iris foreslår at Joséphine skal skrive ei bok om 1100-tallet, men at de skal late som om Iris er den egentlige forfatteren, har hun ikke råd til å la være å gå med på forslaget. Denne romanen handler om mennesker. Og kvinner. Dem vi er, dem vi ønsker å være, dem vi aldri kommer til å bli, dem vi kanskje en gang kan bli. Denne romanen er historien om en løgn. Men også en historie om kjærlighet, vennskap, svik, penger, drømmer. (Omtale fra bokelskere)

"Jeg skal gjøre deg så lykkelig" Anne B. Ragde
Oktober forlag, 2011

Trondheim, 1965. I oppgang A i borettslaget Ungdommens Egen Heim lever åtte familier tett på hverandre. Kvinnene er hjemmeværende og tilbyr hverandre hjemmepermanent og barnepass, men vurderer samtidig hverandres påkledning og livsvaner med kritiske blikk. En dag kommer også en ung altmuligmann som tilbyr seg å installere kikkhull i dørene på besøk. Boka gir et tidsbilde av den norske velferdsstaten på denne tida, og viser fram både dens lyse og mer mørkere sider. (Omtale fra bokelskere)

"Rødstrupe" Jo Nesbø
 Aschehoug forlag, 2004

 Ved et uhell skyter Harry Hole en amerikansk Secret Service-agent under president Clintons Norges-besøk. Saken blir dysset ned og Harry overføres til Overvåkningspolitiet. En faks tikker inn om en våpenliga som er blitt rullet opp i Johannesburg og avslører at en attentatrifle har havnet i Oslo. Harry blir satt på saken og sammen med sin tidligere partner, Ellen Gjelten, finner de spor som peker i retning av norske frontkjempere, det nynazistiske miljøet og en kontakt med kodenavnet Prinsen som synes å ha forbindelser innenfor deres egne rekker. Dette er den tredje boka om Harry Hole. (Omtale fra bokelskere)

"Satellittmenneskene" Hans Olav Lahlum
Cappelen Damm, 2011

Mangemillionæren og motstandsmannen Magdalon Schjelderup faller om og dør under søndagsmiddagen med sine ti nærmeste tilstede, han er blitt forgiftet av en av de som satt rundt bordet. Førstebetjent Kolbjørn "K2" Kristiansen oppdager at det finnes mange hemmeligheter i Schjeldrups fortid, spesielt et mystisk mord ved krigens slutt. Han får hjelp av den funksjonshemmede Patricia Louise I. E. Borchmann, og etter åtte dagers etterforskning løser de mysteriet. (Omtale fra bokelskere)

"Sjelens bok" Glenn Cooper
Schibsted forlag, 2011

Den syvende sønn av en fattig steinhogger i Vectis-klosteret på Isle of Wight ble født 7.7.777. I Biblioteket er alle mennesker oppført med fødsels- og dødsdag. Men det mangler en bok, og uten den mangler brikken for å forstå budskapet Bortenfor horisonten. Boken dukker opp på en auksjon i London mange år senere, og overvåkerne fra Biblioteket vil gjøre alt for å få den tilbake. Samtidig får FBI-agenten Will Piper oppdraget med å kjøpe boken for en samler. (Omtale fra bokelskere)

"Tredve dager i Sandefjord" Vigdis Hjorth


Dramatikeren Tordis kommer til Sandefjord fengsel for å sone 30 dager for promillekjøring. Romanen skildrer disse dagene, der hun gjør seg refleksjoner om hvem hun er og hva det vil si å sone. Straffen oppleves både forunderlig og utfordrende. Stilen er litterær og folkelig, med uforglemmelige portretter av medfangene. (Omtale fra bokelskere)

Jeg har veldig sansen for Vigdis Hjorth, så jeg er veldig spent på denne boka.
Ja, dette er bare et lite utvalg av bøker som ligger og roper på meg. Valgets kvaler!

11 kommentarer:

 1. Begynn med Brente skygger - den er vidunderlig!

  SvarSlett
 2. Takk for tipset, Solgunn :) Trur æ gjør som du sir.

  SvarSlett
 3. Ha ha, skikkelig luksusproblem med andre ord! Jeg har det akkurat likt :D

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke lest noen av disse, men de så unektelig spennende ut. Anne B Ragde, Vigdis Hjorth og den biblioteksromanen så interessante ut.

  SvarSlett
 5. Hei!

  Enig med Solgunn, begynn med Brente skygger.
  Tror nok også at du som nybakt Nesbøfan vil like Rødstrupe godt.
  Krokodillen gule øyne er lettlest, men ikke stort mer enn det

  Hilsen Trønderpi

  SvarSlett
 6. Du kan glede deg til Frihet. Den er foreløpig noko av det beste eg har lese i år.

  SvarSlett
 7. Enig med Anette, skikkelig luksusproblem:-))
  Enig også med Bai...Frihet var fantastisk. Jeg elsket den og anmeldte den på bloggen min.

  SvarSlett
 8. Har lest et par av disse, og syns det er flott med tips om nye bøker!. Kjenner godt "problemet", da jeg som regel kommer hjem fra biblioteket med en haug bøker, de fleste ikke planlagte.

  SvarSlett
 9. Enig med flere her; Brente skygger var nydelig - og sterk!

  SvarSlett
 10. Du har definitivt et luksusproblem! Jeg synes du skal begynne med "Brente skygger"! Det går helt av seg selv å lese den, mens f.eks. "Frihet" er litt mer krevende (spar den til juleferien, når du vet at du har god tid). ;-)

  SvarSlett
 11. "Brente Skygger" er en av mine favoritt bøker i år og anbefales.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails