mandag 9. august 2010

Bloggutfordring

Silje har utfordret meg til å svare på noen spørsmål, og selvsagt tar jeg utfordringen. Må bare beklage at svaret kom litt sent, men jeg har feiret ett års bryllupsdag på ei øy i telt, og der var det hverken pc eller mobildekning :)

Ja, nok om det... her er iallefall de geniale spørsmålene som jeg skal forsøke å svare på etter beste evne:

1. Hvilken romanfigur skulle du ønske du var?

Ja, det er ingen enkle spørsmål her! Hmm, la meg se.... jeg har tidligere ønsket at jeg var Ronja Røverdatter, men det var da jeg var barn. Hun var like egenrådig som jeg var som barn, i tillegg til at hun hadde så mange spennende opplevelser jeg ønsket å være med på. I voksen alder har jeg lurt på hvordan det hadde vært å være ute i verdensrommet, men har ingen spesielle romanfigurer jeg skulle ønske jeg var.

2. Hvilken romanfigur minner mest om deg selv?

Ja, som barn var jeg veldig lik "Tjorven" fikk jeg høre. Jeg var rund og blid og glad i dyr, i tillegg til at jeg spurte om tusen ting og alltid hadde en veslevoksen kommentar på lur. I voksen alder har jeg ikke lest noen romaner der jeg tenkte at personen var veldig lik meg.

3. Hvilken tittel gir deg gåsehud?

"Den uendelige historie"! Tenk, en historie som hinter til at den aldri tar slutt!

4. Nevn minst tre bøker du ikke klarte å legge fra deg.

- "Parfymen" av Patrick Süskind
- "Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket" av Lena Niemi
- "Da Vinci koden" av Dan Brown  

5. Nevn tre bøker du irriterte deg over eller ikke orket å lese ferdig.

- "Det broderte hjertet" Carole Martinez. Denne boka ble bare alt for slitsom i all sin overdrivelse!
"La meg synge deg stille sanger" Linda Olsson. Sentimentalt, overdrevent, kunstig og lite engasjerende.
- "Aldri alene" Lori Lansens. Denne fikk jeg aldri helt dreisen på.

6. Har du leseritualer?

Nei egentlig ikke. Men jeg bruker som regel å begynne å lese på side en og leser kontinuerlig frem til siste side. Noen ganger leser jeg på dagtid, andre ganger på kveldene, noen ganger leser jeg mye og hurtig, andre ganger går det tregt. ......men jeg liker å ligge på mage når jeg leser!

7. Hva synes du om at gode bøker blir filmatisert?

Tja, der er det jo veldig varierende resultater, men hvis man passer på å ikke sammenligne boka med filmen så alt for mye så går det fint. Det er jo tross alt to veldig forskjellige medier. Som regel er jo boka bedre enn filmen, men jeg har også opplevd at filmen blir like bra som boka.

...forresten så er en av de store nyhetene at boka "Spis, elsk, lev" holder på å filmatiseres, med Julia Roberts i hovedrollen. Den gleder jeg meg faktisk til å se, selv om boka ikke var den helt store leseopplevelsen.

8. Har du en favorittfilmatisering?

Det må bli "The Lord of the Rings"!


Jepp, da sender jeg utfordringen videre til Moshonista, Erkjennelser, Lines bibliotek, Min bokhylle, og Rose Marie.
 

4 kommentarer:

 1. Sjelden har jeg vært så hekta som da jeg leste Da Vinci-koden. En leseropplevelse som sitter! OG "La meg synge deg" måtte jeg også legge fra meg....desverre. Hadde håpet ble hekta på den, jeg hadde fått deni gave fra noen vidunderlige venninner. Det er litt som å ikke helt like den middagen man får servert hos andre..

  SvarSlett
 2. Akeleiedamen: Så morsomt at du også hadde samme leseopplevelse med både Da Vinci-koden (jeg slukte den på et par dager) og La meg synge deg stille sanger. Ja, det var jo ekstra synd at du ikke likte sistnevnte bok siden du fikk den i gave. Hehe, likte sammenligningen din med å ikke like middagen du får servert hos andre. Men det er ikke lett å gi bort eller anbefale bøker, nettopp fordi smaken er så forskjellig. Jeg har flere ganger kastet meg over bøker som andre har varmt anbefalt, bare for så å sitte igjen mellomfornøyd og med en sur smak i munnen. Ikke kjekt.

  SvarSlett
 3. Jeg har også svart på denne, og den var virkelig en av de mer interessante av disse spørsmålsrundene som har gått rundt! Ser vi har samme favorittfilmatisering, og selv om jeg ikke har prøvd meg på noen av de bøkene du måtte legge fra deg, er jeg rimelig sikker på at jeg hadde gjort akkurat det samme ;)

  SvarSlett
 4. Jeg har lånt denne bokutfordringen litt. Veldig moro! :) "Parfymen" kommer veldig høyt på lista mi over bøker som var vanskelige å legge fra seg også. Den er nesten litt hypnotiserende. Og "Den uendelige historie" var en av yndlingsbøkene mine da jeg var liten :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails