tirsdag 23. mars 2010

Astrid Lindgren-favoritter

Jeg har hatt en aldri så liten og uhøytidelig avstemming her på bloggen min. Spørsmålet var "Hva er din Astrid Lindgren-favoritt"? Det var 21 personer som avga sin stemme og her er det endelige resultatet:

Det ble en tredelt førsteplass! Både "Mio, min Mio", "Ronja Røverdatter" og "Brødrene Løvehjerte" fikk 4 poeng hver! 

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:
Bo Vilhelm Olsson har lovet å putte et brev i postkassen for fru Lundin. For det har han fått et eple. Idet han skal poste brevet, blir fristelsen for stor, og han leser det. Det er til Kongen i Landet i det fjerne. Det står at han som kongen har lett etter, er på vei, og at han bærer det gylne gulleplet i hånden, som tegn. Bosse ser på eplet sitt. Da forstår han. Det er ham kongen leter etter! Han setter seg på en benk, og ser en flaske. Det er en ånd i den! Han slipper den ut. Det er ånden fra Landet i det fjerne! Reisen kan begynne. © DnBB AS

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:
Brødrene Karl og Jonatan Løve blir gjenforent etter sitt korte liv på jorden i landet Nangijala. Nå skal de bare være lykkelige i Kirsebærdalen der det lille hvite huset deres ligger. Men det viser seg at det også er ondskap i dette paradiset. De tar opp striden mot den onde ridderen og dragen Katla og blir de modige Brødrene Løvehjerte. © DnBB AS

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:
Ronja er yngstejenta i Mattisætten. En dag er hun gammel nok til å prøve seg på egenhånd i skogen, hvor mang en fare truer. Hun får beskjed om å passe seg for Helvetesgapet, og drar avgårde for å gjøre nettopp det - øve seg på ikke å falle i Helvetesgapet. Der møter hun Birk fra Borkaætten, en gutt på Ronjas egen alder. De to blir etterhvert som søsken for hverandre, og sammen gjør de alt de kan for å få de rivaliserende ættene til å bli venner. © DnBB AS

 "Pippi Langstrømpe" og "Barna i Bakkebygrenda" fikk 3 poeng hver. Det var tett i teten, men det viser jo bare at Astrid Lindgrens bøker er veldig godt likt og favner vidt!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:
I utkanten av den lille byen lå en gammel, forfallen hage. I hagen lå et gammelt hus, og der bodde en jente på ni år helt alene. Hun hadde ingen foreldre som bestemte over henne. Mor var død, og far var kaptein og seilte på de store hav. Og jenta, det var Pippi Langstrømpe. © DnBB AS

Jeg har vært på en konferanse hvor de snakket om "Pippi-power", altså at det er en veldig positiv kraft i budskapet om Pippi. Det holdes nå kurs i Pippi-power, og det er skrevet bok om fenomenet!

Omtale fra forlaget:
I Bakkebygrenda er det tre garder. Lisa bor på garden som heter Midtimellom, og hun har to storebrødre, Lars og Bosse. De to andre gardene i grenda heter Nordigarden og Sørigarden. På Nordigarden bor Berit og Anna, på Sørigarden bor Ole. Flere barn er det ikke i Bakkebygrenda, men det er akkurat passe mange til å kunne finne på mye moro sammen, synes Lisa, som forteller om bursdagsfeiring og skoledager, om å rømme og om å ha hemmeligheter.

Det er skrevet flere bøker om barna i Bakkebygrenda

"Emil i Lønneberget" og "Marikken" fikk en stemme hver. Det er også kjente og kjære barnebøker!

Hurra for vår alles kjære Astrid Lindgren som har gitt oss mange gode lesestunder både som barn og som voksen! Hun og alle hennes flotte bøker lever nok i mange hjerter.

Her er en link til Astrid Lindgrens offisielle hjemmeside:
http://www.astridlindgren.se/

4 kommentarer:

 1. Mio min mio er min absolutte favoritt, men de to andre ligger nesten likt. Det fantastiske med Astrid Lindgren er at jeg kan lese dem med like mye glede i dag som da jeg var sju - det er ikke mange som klarer den kunsten!

  SvarSlett
 2. Min favoritt er "Brødrene Løvehjerte", men alle de andre bøkene med Astrid Lindgren er jo også helt suverene! Ja du har helt rett... det er ikke så mange som klarer kunsten å glede både voksne og barn med de samme bøkene :)

  SvarSlett
 3. Personlig er nok min favoritt Løvehjerte, men vi har akkurat nå lest Mio min Mio for vår datter som snart er fem - og det har vært stor suksess. Og jeg har også gledet meg over den historien.

  SvarSlett
 4. Espen: Ja disse bøkene håper jeg vil leve videre i mange mange år! Det er jo kjempeflott at de blir lest for barn i dag, slik at de også kan oppleve de fine bokstundene som vi hadde da vi var barn :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails