mandag 8. februar 2010

Hva leser du nå?

Jeg fikk lyst til å høre med alle dere som er innom bloggen min;

Hva leser du nå? 
Hvilke type bøker liker du best å lese?
Hvilken bok vil du anbefale at jeg leser?


I dag kom disse to bøkene i posten til meg:


18 kommentarer:

 1. Hei

  Akkurat no leser jeg "Granateplene" av Sue Monk Kidd og Ann Kidd Taylor.

  Hva jeg liker å lese er litt forskjellig. Jeg liker både krim og spenning, og jeg liker bøker som tar for seg forhold mennesker imellom. Jeg liker også bøker hvor jeg kan få et innblikk i andre lands historie og kultur.

  Hvis jeg skal anbefale bare en bok til deg, så har jeg lyst å anbefale boken jeg leser no; "Granateplene" av Sue Monk Kidd og Ann Kidd Taylor. Dette er en fin bok om forholdet mellom mor og datter, og om deres forhold til seg selv. Boka er også en reiseskildring til Hellas, Tyrkia og Frankrike. For meg er boka en kilde til inspirasjon og ettertanke.

  God bok!

  SvarSlett
 2. Hei,

  akkurat nå holder jeg på å slepe meg igjennom "Spis, elsk, lev", den er kjedelig :-(

  Jeg liker aller best krim, men leser vel egentlig det aller meste unntatt science-fiction.

  Hvs jeg skal komme med en anbefaling eller to så hva med "Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede" av Jan Wiese, "Høyre hånd over venstre skulder" av Selma Lønning Aarø og "Kafka på stranden" av Haruki Murakami. Det er ikke krim, og de er veldig fine bøker :-)

  SvarSlett
 3. Vibeke: Det virker som at vi har ganske lik smak angående bøker :) "Granateplene" høres veldig bra ut. Kanskje de har den på lydbok på biblioteket? Jeg skal sjekke det ut. Skal kjøre ganske langt i dagene som kommer og trenger noe å høre på.

  Grosko: Hehe, så du er ikke så begeistra for "Spis, elsk, lev" du heller. Vel, har dessverre ingen trøst til deg, første del av boka var best, deretter blir det dårligere og dårligere synes jeg. Takk for anbefalingene. Har lest den til Selma Lønning Aarø, likte den veldig godt. De andre to skal jeg sjekke om de har på lydbok, trenger litt å høre på nå når jeg skal kjøre langt i flere dager.

  SvarSlett
 4. Akkurat nå leser jeg Alice Hoffman, (skal prøve å få lest alle i løpet av året)- anbefales.

  Skal jeg anbefale kun en bok må det være Parringslek av Norman Rush - da har du noe å snakke om for evig tid og i tillegg er den morsom og tankevekkende - merkelig nok finner jeg nesten ingen som har lest den.

  Genremessig leser jeg ALT så lenge det ikke er snikende sykdommer involvert - akkurat nå er det magi bedre enn realisme, men det går i bølger :-)

  SvarSlett
 5. Jeg leser akkurat nå: Ava McCarthy: Stategen. Veldig spennende krim/thriller fra Irland. Elementer som hacking, finans og poker gjør den intrikat og drivende. Hovedpersonen er en ung tøff kvinne, noe jeg har ekstra sansen for.

  Jeg er altetende når det gjelder litteratur. Men det må ikke være for tørt. Foretrekker gode romaner med godt språk. Leser også gjerne krim og fantasy.

  Anbefalinger? Akkurat i dag føler jeg for å anbefale Delphine de Vigans No og jeg. En flott fortelling om tretten år gamle Lou som bestemmer seg for å "redde" den unge kvinnen No fra et liv på gaten i Paris. Flott og følsomt skrevet. Alt for få har fått den med seg ennå - håper det vil endre seg når den snart kommer i pocket!

  SvarSlett
 6. Akkurat nå leser jeg Lykka er ein sjeldan fugl av Anna Gavalda. Det tar litt tid, så jeg sper på med litt andre ting innimellom. I tillegg er den hakket for tung til å dra med seg i veska og på t-banen hver dag.

  Jeg leser det meste. Feks så ble jeg akkurat ferdig med en bok om en stavkirke her om dagen, og leser nå også litt av Max Frisch. Men etter de bøkene jeg leser nå tror jeg at jeg trenger litt spenning. En skikkelig real spenningsroman.

  Det er så mange bøker å anbefale... Så min anbefaling er å finne deg ei bok du ikke har hørt eller lest om. Det skikkelig fint å lese "upløyd" mark:-)

  SvarSlett
 7. Akkurat nå leser jeg Jonas Jonasson sin bok Hundraåringen som klev ut genom fönstret och forsvann. Jeg har lest ca 150 sider av 390.
  I det siste har jeg kun fått lest på sengen og da tar det gjerne litt lengre tid for å få lest ut boken. Jeg har skrevet litt om den på min blog Min Bokhylle.

  Jeg kan til nå virkelig anbefale den boken dersom man liker humor sjangeren med et komplott at en hudreåring rømmer fra gamlehjemmet og begår mer eller mindre grove forbrytelser. Samtidig får en innblikk i mannens historie, som innvolverer de fleste kjente store historiske personer og hendelser.
  Jeg synes den er hysterisk morsom.

  Ellers leser jeg det meste men jeg har perioder av ulike sjangere har jeg funnet ut, men det går mest i samtidsromaner. Det meste er romaner fra andre land enn Norge, i det siste mye fra India. Liker å kunne lære å kjenne andre kulturer og tankesett. Men jeg liker også å slappe av med en bok av feks. Sophie Kinsella. Så min lesing påvirkes mest av humøret mitt der og da.

  SvarSlett
 8. Jeg har akkurat så vidt begynt på Hypnotisøren av Lars Kepler, etter å ha lest Stalins kyr og Utrenskning av Sofi Oksanen (særlig den siste var en sterk leseopplevelse, og jeg er mektig imponert over denne unge finske forfatteren).

  Jeg liker å lese veldig mye forskjellig, men science fiction er en sjanger jeg ikke greier å bli fortolig med.

  Vil gjerne anbefale Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt av Jamie Ford (amerikansk debutant som er oversatt til norsk for ikke så lenge siden). En underholdende roman som man samtidig kan lære noe av - og det er vel en bra kombinasjon?

  SvarSlett
 9. Hei! Spennende blogg jeg kom meg inn på her...Elsker bøker og jobber i en bokhandel:)
  Akkurat nå leser jeg "På høye hæler over Grønland" av Siri Østli (hjemme). Og "Vidunderbarn (jobben)...
  Jeg leser nok litt forskjellig jeg.Liker godt krim, spes norsk. Ellers er en "jentebok" fin innimellom...
  Shopoholiker o.l;)
  Vanskelig å anbefale EN bok...hm..."Jane Eyre" kanskje;)...slenger på "De gales øy" også jeg.
  Ha en fin kveld videre. -Irene-

  SvarSlett
 10. Ingalill: "Parringslek" har jeg faktisk aldri hørt om :) Ikke hørt om forfatteren heller. Forsøkte å google det, men det var ingen treff. Nå ble jeg jo virkelig nysgjerrig og bare MÅ sjekke ut boka neste gang jeg er innom biblioteket!

  Bokdama: Takk for flott anbefaling :) Jeg er ofte innom bloggen din og stoler på dine anbefalinger :) Krim fra Irland er ikke akkurat hverdagskost for meg, men har lest et par Irske bøker, bl.a Roddy Doyle. Morsom :)

  Karin: Ja helt enig med deg, det å lese ei bok man ikke har hørt noe om og ikke har noen som helst forventninger til er en fin opplevelse. Kanskje derfor at jeg nekter å lese Knausgård, fordi alle andre leser den :)

  Cathrine (min bokhylle): Hundreårskrigen hørtes god ut :) Jeg er veldig glad i eldre mennesker (har jo jobbet noen år som sykepleier), og jeg tror jeg trenger ei bok med mye humor nå :)

  Jorid: Ja hypnotisøren ligger å venter på meg, den er jeg spent på. Utrenskning hadde jeg først tenkt å avbestille, men ombestemte meg. Syntes boka hørtes veldig spennende ut. Ikke alle liker sci-fi sjangeren, jeg likte "Ender`s game". Kanskje vil du også like boka, jeg synes ikke det er en "typisk sci-fi" bok.

  Irene: Så koselig at du fant bloggen min :) Takk for anbefalingen, jeg har bestemt meg for å lese "Jane Eyre", har fått den anbefalt før :) "Vidunderbarn" var den boka jeg likte best i fjor høst :) Håper du også liker den.

  SvarSlett
 11. Ikke rart du hadde google problemer, ser nå at jeg stavet tittelen feil, det skal være Paringslek (kun 1 r). Mating på engelsk.

  Matriarkat og Afrika :-)

  SvarSlett
 12. Hvis du vil lese Hundraåringen så er den kun uttgitt på svensk. I Norge fant jeg den kun på Tanum bokhandel. ISBN: 978-91-642-0296-3.

  Cathrine

  SvarSlett
 13. Hva leser du nå? De fire og han som gjorde vondt verre av Hans Frederik Follestad og Flygeren av Eoin Colfer.

  Hvilke type bøker liker du best å lese? Det går nok for det aller meste i fantasy eller vampyrbøker(bøker i den overnaturlige sjangeren).

  Hvilken bok vil du anbefale at jeg leser?
  Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai av Mary Ann Shaffer. Ser Norli har den på Mammutsalg til 99 kr forresten.

  SvarSlett
 14. Glemte å skrive at selv om jeg foretrekker de nevnte sjangerne så leser jeg litt av hvert :)

  SvarSlett
 15. Akkurat nå leser jeg 'Towards Another Summer' av Janet Frame. Jeg hadde ikke lest noe av henne før, så jeg driver fortsatt og venner meg til stilen hennes, men jeg liker den godt. Så jeg kan vel kanskje anbefale den, om du ikke alt har lest den :)

  Jeg liker både storslåtte romaner, med en omfattende ytre handling, og de mer karakterdrevne romanene hvor handlingen i stor grad utspiller seg i hovedkrakterens hode, som i 'Alle navnene' av José Saramago.

  SvarSlett
 16. Ingalill: Hehe, det er notert. Nå fant jeg litt mer om boka på nett, ja :)

  Min bokhylle: Håper den blir oversatt til norsk, for svensk liker jeg ikke å lese. Boka høres midt i blinken ut for meg, faktisk, så jeg håper den kommer på norsk :)

  Ladybug: Jeg har faktisk "De fire og han som gjør vondt verre" i bokhylla mi. Kjøpte den for ca 4 år siden, men har ikke rukket å lese den ennå. Håper du skriver et blogginnlegg om boka når du er ferdig. Og takk for anbefalingen :)

  Heidi: Jeg har ikke hørt om Janet Frame så kanskje jeg skal sjekke ut bøker av henne :) Takk for tipset.

  SvarSlett
 17. Hei!

  Hva leser du nå? Jeg leser flere bøker samtidig: "Cross Stitch" av Diana Gabaldon, "Den tidsreisendes kvinne" ab Audrey Niffenegger, "Coraline" av Neil Gaiman, "kollektivt Selvmord" av A. Paasilinna.

  Hvilke type bøker liker du best å lese? jeg er veldig glad i å lese gamle klassikere som "Jane Eyre", "Anna Karenina", "The Hound of the Baskervilles".
  Og så er jeg svak for vampyrlitteratur, både gammel og ny. Bram Stoker og Charlaine Harris står begge i bokhylla mi.
  Hvilken bok vil du anbefale at jeg leser?
  "Anna Karenina"!! En fantastisk bok!

  SvarSlett
 18. Hva leser du nå?

  - Circus of the Damned av Laurell K. Hamilton, bok tre i Anita Blake-serien.

  Hvilke type bøker liker du best å lese?

  - Mye forskjellig, alt fra fantasy og science fiction til gamle klassikere og samtidslitteratur.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails