lørdag 5. november 2011

På ønskelista mi...

Nettstedet Bokelskere.no er bare helt genialt. Her kan jeg enkelt legge inn alle bøkene jeg har lest, bøker jeg har stående ulest i bokhylla mi, og her finner jeg bøker jeg ønsker meg. Tenkte jeg skulle dele med dere noen av de mange bøkene som står på ønskelista mi.

"Indias datter" av Shilpi Somaya Gowda
Juritzen forlag, 2011

Jentebarn har ingen verdi på landsbygda i India, så når Kavita føder en datter, dreper ektemannen Jasu den nyfødte. Noen år senere føder Kavita nok en datter, og trygler sin mann om å få tilbringe én natt sammen med barnet. Den natten bringer hun datteren i sikkerhet på et barnehjem. I USA vokser Asha opp hos trygge og kjærlige adoptivforeldre. Likevel trekkes hun mot sitt fødeland, og reiser til India for å finne sin bakgrunn. (Info fra bokelskere)

"Det dyrebare" av Linn Ullmann
Oktober forlag, 2011

Den unge kvinnen Mille forsvinner sporløst en regnværskveld i juli og det som er igjen av henne blir funnet flere år senere av tre gutter som skal grave opp en skatt i skogen. Mille blir sist sett på Jenny Brodals storslagne 85-årsfest for familie og venner. Milles forsvinning smitter av på alle som var i kontakt med henne: De som ville ha henne, de som lette etter henne, de som drepte henne, de som forsøkte å glemme henne, de som sørget over henne, de som fant henne, de som vendte henne ryggen.

Det dyrebare er en bemerkelsesverdig roman om livskraft som slår over i villskap, vold og undergangslengsel. (Info fra bokelskere)

"Til siste åndedrag" av Anne Swärd
Dinamo forlag, 2010


Skåne på 1970-tallet. Lo vokser opp som enebarn i en stor familie hvor hun ikke blir sett. Da hun er syv år gammel blir hun kjent med nabogutten Lukas som er tretten. Møtet preger dem for resten av livet, og Los forhold til Lukas får betydning for hennes forhold til menn senere i livet.

Til siste åndedrag er en vakker-vond roman om kjærlighetens mange uttrykk og understrømmer. (Info fra bokelskere)

"Kjærlighetens konsekvenser" av Sulaiman S.M.Y. Addonia
Aschehoug forlag, 2009

Den unge mannen Naser tilbringer dagene under den drepende varme sola i Jidda i Saudi-Arabia. Han drømmer om å finne kjærligheten. Men i Saudi-Arabia er det forbudt for ugifte menn og kvinner å ha kontakt. En dag, helt uventet, faller en liten papirlapp ned på bakken foran Naser. Det er en kjærlighetserklæring fra en kvinne han aldri har sett. Han begynner i all hemmelighet å brevveksle med den ukjente kvinnen, og erotisk spenning oppstår. Men det religiøse politiet er overalt, og snart står deres forbudte kjærlighet overfor den aller største fare. (Info fra bokelskere)

"1001 bøker du må lese før du dør" av Peter Boxall
Orion forlag, 2007

Referanseverket gir en kronologisk oversikt over innflytelsesrike romaner og forfattere, fra før 1800 og fram til 2000-tallet. Hver tittel er ledsaget av en artikkel som forsøker å begrunne hva det er ved hver roman som gjør at vi må lese den. Utvalget er gjort av en internasjonal gruppe av forfattere, kritikere, akademikere og journalister. 25 norske romaner er tatt med. (Info fra bokelskere)

"Ta vare på mamma" av Shin Kyung-Sook
Forlaget press, 2011

Det er under et familiebesøk i storbyen Seoul at mamma blir borte. Hun var rett bak ektemannen når han gikk på toget, og så var hun plutselig ikke der lenger. Mens barna krangler om hvordan de skal lete etter henne, og faren vender hjem til landsbyen for å vente, forteller hver av familiemedlemmene sin egen historie om livet med moren. Har de levd opp til forventningene hennes? Var hun egentlig lykkelig? Som roman er "Ta vare på mamma" dypt forankret i den koreanske kulturen og familietradisjonene, og tar leserne med inn i en fremmed og fascinerende virkelighet. (Info fra bokelskere)

Vil du se flere bøker på min ønskeliste, kan du besøke profilen min på Bokelskere HER

5 kommentarer:

 1. Jeg har DØDSLYST å lese Ta vare på Mamma og Indias datter... Noen av de andre bøkene virke spennende også. Men de "skriker" ikke etter meg som Indias datter og Ta vare på Mamma.

  SvarSlett
 2. Jeg har lest Ta vare på mamma, en veldig bra bok, litt forvirrende i begynnelsen pga måten den er skrevet på men man kommer fort inn i det.

  SvarSlett
 3. Askeladden: Ja, de virker som kjempegode bøker!

  Beathe: Måtte sjekke blogginnlegget ditt om boka, og nå fikk jeg enda mer lyst til å lese den!

  SvarSlett
 4. Indias datter høyres spennande ut:-)

  SvarSlett
 5. Jeg likte godt boken "Kjærlighetens konsekvenser" ettersom jeg husker. Noen år siden jeg leste den og før jeg blogget om bøker så jeg har ikke skrevet om den... Og "1001 bøker du må lese før du dør" er ett must -det er så morro å sitte å kysse ut bøker en har lest samt at en får mange gode tips. "Indias datter" ønsker jeg meg til jul:)

  Gleder meg til høre hva du synes om bøkene Beate.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails