torsdag 3. november 2011

Etterpå - hva da?

Tittel: Etterpå
Originaltittel: Et après
Forfatter: G.G. Musso
Oversetter: Ingebjørg Nesheim
Pantagruel forlag, 2011
Sjanger: Roman
Antall sider: 308

Jeg husker ikke helt hva det var som fikk meg til å kjøpe nettopp denne boken, da jeg tidligere i høst satt og kjedet meg på en flyplass. Det var nok både forsiden og omtalen på baksiden som fanget min interesse... et ønske om å lese noe som kunne lede til litt dypere tanker og refleksjoner.

Boka handler om den 38 år gamle Nathan, som er en suksessfull advokat i New York, opplever å møte en person som forandrer livet hans. Nathan blir påmint en nær døden-opplevelse han hadde da han var 8 år og oppet ut i elva for å redde Mallory. Den samme Mallory som han senere giftet seg med og fikk barn med, men som nå bor i den andre delen av landet og krever skilsmisse. Livet til Nathan er ytre sett vellykket, men inni ham bygger det seg opp en massiv dødsangst og alt er bare kaos.

Man skal passe seg for å ha for store forventninger, for som regel blir man skuffet. Jeg innså vel ganske tidlig at dette ikke var boka som innehold de store spørsmålene om livet og døden, men heller minnet om en litt overklissete, sippe-sentimental og overdimensjonert amerikansk klisjè av en film. Ja, så se ikke bort fra at Hollywood lager film av nettopp denne boken!

Boken var lettlest, og handlingen ble stadig drevet frem av nye momenter som gjorde at man måtte lese videre for å finne ut hva som ville skje... altså en slags page-turner om livet og døden. Utrolig irriterende! Hadde den kun vært overklissete og dårlig, så kunne jeg jo bare ha lagt boken fra meg og det var det. Men jeg leste hele greia, og følte meg hverken beriket eller fyllt av noe som helst. I utgangspunktet tenkte jeg å sammenligne denne historien med en av de dårlige Paulo Coelho-bøkene, men jeg fant ut at det var urettferdig mot Coelho.

5 kommentarer:

 1. Så synd at du ikke likte boken, Beatelill. Jeg vant boken i en konkurranse hos Elida, hun var veldig begeistret for boken :)

  SvarSlett
 2. Mari: Tja, jeg leste jo hele boken, så den var ikke helt forferdelig. Kanskje jeg er litt vel krass i kommentarene mine her. Kan jo hende du vil like den veldig godt :) Men altså, for min del ble den nok litt for tynn.

  SvarSlett
 3. Jeg er helt enig med deg, Beatelill! At en bok er en pageturner er ikke nødvendigvis et tegn på kvalitet. Denne boka var lettlest, tidvis spennende - men alt i alt temmelig intetsigende. Min følelse etter å ha vendt siste side i denne boka: nada!

  SvarSlett
 4. hehe det er laget en film av boken! Filmen syntes jeg var gørr kjedelig, så der er boken mye bedre (men det er vel ikke noe nytt....)

  SvarSlett
 5. Rose-Marie: Ja, enig med deg... det var ingen stor leseopplevelse, akkurat.

  Paige Turner: (digger navnet ditt!) Hehe, tror ikke jeg skal se filmen, regner med at den er dårligere enn boka, og når boka ikke var så veldig god så gidder jeg ikke å lide meg igjennom filmen i tillegg :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails