søndag 6. februar 2011

Underholdende og lettlest om hukommelsessvikt

Tittel: Husker dere ikke meg?
Originaltittel: Remember me?
Forfatter: Sophie Kinsella
Oversetter: Vibeke Saugestad
Gyldendal, 2010 (heftet)
Antall sider: 409

Omtale fra forlaget:
Tenk om du våknet opp etter en lang drøm, at livet slik du husket det, var en saga blott, og at tilværelsen nå var som tatt ut av en Hollywood-film? Lexi våkner opp etter en bilulykke, tror det er 2004, og at hun er en kjip 25-åring med dårlig råd, skjeve tenner og et katastrofalt kjærlighetsliv. Til hennes store forskrekkelse er det 2007. Hun er en stilig dame med designergarderobe, fet jobb og luksusleilighet, og er kona til en mangemillionær med et utseende å drepe for! Hvordan i all verden havnet hun her?

Lexi skjønner ingenting, men tenker at hun skal da alltids overleve. Hun kommer sikkert til å elske mannen sin også, bare hun blir kjent med ham. Men etter hvert som hun lærer sitt nye jeg å kjenne, dukker mørke skyer opp i horisonten. De gamle vennene hater henne. En ambisiøs kollega er ute etter jobben hennes. Så dukker en uflidd, men ganske sexy fyr opp og slipper nok en bombe. Hva i himmelens navn har skjedd med henne? Vil hun noen gang huske det? Og hva hvis hun gjør det?

Fengende, festlig og underholdende.
Det var deilig å lese en fengende, festlig og underholdende bok som ikke nødvendigvis krevde min fulle og hele oppmerksomhet. For dette var en fin vri på en god, gammeldags Askepott-historie, skrevet med humor og ispedd litt tårer. Den egnet seg ypperlig som avslapning mens jeg lå i badekaret, og den var perfekt å lese på sengen en sen kveld for å koble bort alle de hverdagslige bekymringene.

Skal man henge seg opp i detaljene, så er historien ganske usannsynlig, og det er flere små-detaljer som ikke helt henger sammen. For eksempel; hvordan kan man gå fra å være snill og god til plutselig å bli en sjefsbitch? Eller hvorfor har sjefsbitchen forsøkt å redde avdelingen sin når hun har vært for å legge den ned?

Men stort sett er dette en svært underholdende bok. Selv om den mest handler om at Lexi har hukommelsessvikt, så er den underliggende fortellingen veldig gjenkjennelig: nemlig det å finne seg selv og få lov til å være seg selv. Det er uerstattelig og kan aldri veksles inn i rikdom, suksess eller skjønnhet.

Om forfatteren.
Dette er en bok i den såkalte chic-lit sjangeren, og forfatteren Sophie Kinsella har skrevet mange kjente bøker i denne sjangeren, blant annet shopoholiker-bøkene. Sophie Kinsella er et pseudonym, og forfatteren har også brukt pseudonymet Madeleine Wickham. Jeg har ikke lest noen av disse bøkene, så for meg er denne sjangeren ganske ukjent.

Denne boka fikk jeg i gave hos min skjønne stedatter.

6 kommentarer:

 1. Jeg liker Sophie Kinsella! Masse humor, fin flyt i språket og underholdende. Hun dingler med beina skyhøyt over alle de andre chick-lit'erne. Av og til er det veldig deilig med disse bøkene som kun er ment for underholdning, ikke for å endre verden eller fremstå som lærebok i etikk.

  SvarSlett
 2. Ellikken: helt enig, av og til trenger man lett underholdning. Denne fungerte helt perfekt for meg :) og man skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å lese flere bøker av Kinsella :)

  SvarSlett
 3. Takk for tipset! Mamma er veldig glad i bøkene til Sophie Kinsella, og det pleier å være et sikkert gavetips. Dette blir bursdagsgave:-) Ellers er jeg helt enig i at det er så deilig med bøker som bare underholder uten at man lærer så mye. Hurra for variasjon!

  SvarSlett
 4. vet du hvor handlingen i boka finner sted? feks. Norge, London, osv. jeg skal ha en bokomtale på skolen og da må man vite: Hvor foregår handlingen? vennligst svar fort, innen nyttår, du trenger ikke svare om du ser det etter nyttår.

  SvarSlett
 5. Anonym: jeg er ikke sikker, men tror handlingen foregår i London, England.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails