torsdag 25. februar 2010

En svipptur på biblioteket

Ja, mens andre drar på Mammutsalg i diverse bokhandlere, så har jeg tatt en svipptur innom biblioteket og tatt med meg disse godbitene:

"Skråninga" av Carl Frode Tiller. Denne hadde jeg først på lydbok og hørte ca 1/3 av boka. Dessverre fungerte ikke lydbok for meg, så nå har jeg gått til anskaffelse av boka. Mens andre er Knausgård-fans så digger jeg mister Tiller!

Dette sier bokomtalen:
I romanen møter vi ein ung mann som sit på ein psykiatrisk institusjon, skuldig i kriminelle handlingar han ikkje heilt forstår, men heller ikkje greier å fortrenge. Han klarar ikkje snakke om problema sine, men han har talent for å skrive, og psykologen oppmodar han til å skrive om seg sjølv. Med brutal realisme blir det fortalt om korleis ein barndom prega av kulde, avmakt og einsemd formar eit menneske som omverda ser på som eit monster.

"Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg" av Kjersti Annesdatter Skomsvold. HER kan du lese anmeldelse av boka i NRK. Denne boka høres svært lovende ut. Gleder meg!

Dette sier bokomtalen:
Mathea Martinsen har ikke hatt mye med andre mennesker å gjøre. Men noe har hun skjønt: De er ikke som henne. Nå, som gammel, rammes hun av en stor sorg, og hun blir redd for å dø før noen vet at hun har levd. Mathea finner fram brudekjolen igjen, baker pikekyss og går ut blant de andre. Kjersti Annesdatter Skomsvolds debutroman er preget av humoristisk alvor og en usedvanlig språklig oppfinnsomhet.

"Bildet av Dorian Gray" av Oscar Wilde.

Dette sier bokomtalen:
Boken skildrer en vakker, ung mann. Utskeielsene hans setter merker på det portrettet som er blitt malt av ham, mens han selv forblir like inntagende, ung og vakker. Etter hvert blir hans liv mer og mer en dobbelttilværelse. Boken er et kunstnerportrett og samtidig forfatterens skjulte selvbiografi."Den elskelige giftblandersken" Arto Paasilinna. Ja, nå er det virkelig på tide å lese noe av denne forfatteren som jeg har hørt så mye om! Denne boka så jo riktig så elskverdig ut.

Omtale av boka:
Linnea er en snill enke på 78 år som bor på et fredelig lite torp på landet. Hun kunne levd sine pensjonistår i ro og mak, hadde det ikke vært for hennes kriminelle nevø Kauko. Sammen med sine to kamerater gjør han livet surt for henne med sine stadige trusler og pengetyverier. Til slutt får Linnea nok og rømmer til Helsinki. I sin fortvilelse steller hun i stand en giftsprøyte som hun kan bruke til å begå selvmord med, hvis Kauko klarer å spore henne opp. Men skjebnen vil det annerledes og ruller i gang en snøball av elleville forviklinger og lattervekkende burleske situasjoner.

"Barbara" av Jørgen Frantz Jacobsen.
Bokomtale:
Forelskelsens dårskap, misunnelsens galskap, bedragets sødme og troløshetens uskyldighet fanges inn i denne kjærlighetshistorien fra 1700-tallets Færøyene, der Barbara - niogtyveårig presteenke og mangfoldig synderinne står i sentrum. Da den unge presten Poul Aggersøe kommer til øya, synes hun endelig å ha funnet den rette mannen, men det er først når hun møter Andreas Heyde, som er minst like flyktig som henne, at hun blir trofast. Mens Barbaras bedrag er ureflektert, er Andreas' bedrag det motsatte.


Nå har jeg jo strengt tatt ikke behov for flere bøker hjemme, da. Har allerede en pen bunke bøker ventende i bokhylla. Men jeg lot meg friste til å ta med noen ekstra :) Jeg vil samtidig gi masse ros og skryt til Hammerfest bibliotek og alle de som jobber der. Det er alltid topp service, og ønsker jeg ei bok eller en film som de tilfeldigvis ikke har så skaffer de det for meg på null komma svisj. Jeg er bra heldig som har et så flott bibilotek i nærheten!

8 kommentarer:

 1. Det hoper seg opp bokstabler hos meg også - for se om ting bedrer seg når OL er ferdig - klarer ikke å gå på biblioteket uten å komme ut med plastpose (bruker i tillegg flere bibs).

  Tiller er jeg litt nysgjerrig på uten at jeg ennå har latt meg lokke - ellers har jeg bare lest 2 bøker fra fangsten din - giftblandersken og dorian - begge supre bøker.

  SvarSlett
 2. Ingalill: hehe, ja noen kjøper sko mens vi har dilla på bøker :) Jeg anbefaler forresten Tiller på det sterkeste. Han skriver utrolig god og har en unik evne til å beskrive situasjoner slik at det blir både morsomt, gripende, tragisk og gjenkjennelig på samme tid.

  SvarSlett
 3. Det ser ut som du har tatt med deg en skikkelig god blanding av bøker. Jeg kjøpte Dorian på mammut, men har ikke sett på den ennå. Jeg begynte på "St. Croix-trilogien" (Gerd Brantenberg) i går, men kjente jeg var så lysten på spenning at jeg fant frem "Den glemte hagen" (Kate Morton) i stedet. Så langt: kjempebra!

  SvarSlett
 4. Lena: Ja jeg var veldig fornøyd med hva jeg fant på biblioteket :) Nå er jo bare luksusproblemet som vanlig; hvilken bok skal jeg lese først, hehe. Ønsker deg en riktig god lesehelg :)

  SvarSlett
 5. Eg anbefaler Skråninga. Det er lenge sidan eg las ho, men ho gjorde inntrykk.

  SvarSlett
 6. Bai: Ja, jeg er godt igang med den, og liker den veldig godt så langt :) Måtte jo bare lese "Skråninga" etter at jeg leste "Innsirkling" og ble fascinert av Tillers skrivestil.

  SvarSlett
 7. Jeg husker jeg koste meg med Barbara, den er også film: ) Dorian Gray leste jeg for mange mange år siden og den gjorde inntrykk!! God lesing!

  SvarSlett
 8. Gjennom ordene: Jeg holder på å lese Dorian Gray nå, og sitter bare å lurer på hvorfor jeg ikke har hørt om boka før nå. Den er jo kjempegod!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails