torsdag 7. januar 2010

Serie-anbefalinger

Med to tenåringer i hus er det ikke alltid man finner ting man kan gjøre sammen alle 4, ting som alle 4 liker. Å leie film er nesten håpløst, for det gutten i huset vil se er ikke jenta i huset så veldig interessert i. Det jenta i huset vil se, nekter gutten i huset plent på! Jentefilm og guttefilm er svært tydelig i tenårene, har jeg lagt merke til.

Men en serie har vi sett det siste året, og det er en serie hvor alle 4 gleder seg til og som vi lar oss underholde av like mye. Den serien er X-Files. For et år siden kjøpte jeg de 3 første sesongene, og nå har jeg bestilt sesong 4 etter uttrykkelig press fra jenta i huset. Hvem husker vel ikke de store 90-talls heltene Fox Mulder og Dana Scully? Her er det mange elementer av det overnaturlige, men også en del action, intriger, etterforskning og andre kuriositeter.
En annen serie som er for bare oss to voksne er den fabelaktige Dexter. Har du ikke fått med deg denne serien så anbefales den herved på det høyeste! Men, pass på å se fra begynnelsen, ellers så går du glipp av en del. Mannen min og jeg har sett alle 4 sesongene som hittil har kommet, og nå forsøker vi å få tiden til å gå mens vi venter på sesong 5 som starter i USA til høsten. Det er LEEEEEENGE å vente!

Serien handler kort og godt om seriemorderen Dexter Morgan som også jobber som kriminalteknisk blodekspert for Miami-Metro-politiet. Dexter er en seriemorder med samvittighet, han dreper kun de som selv har begått drap, og på den måten "hjelper" han sine kolleger å bekjempe kriminalitet. Verre blir det når Dexter selv blir gjenstand for etterforskningen. I sesong 4 blir Dexter pappa. Det er hardt å sjonglere mellom rollene som pappa, familiemann, arbeidskollega og seriemorder!Jeg har spesielt sansen for Dexters søster i serien, Debra Morgan. Super-etterforsker med kjeften revet opp til ørene, og samtidig totalt på trynet privat. Som en kuriositet kan nevnes at Michael C. Hall og Jennifer Carpenter (som spiller henholdsvis Dexter og Debra) giftet seg i fjor.
Vi har også fått første sesong av Battlestar Galactica i julegave. Den gleder jeg meg til å se, og forhåpentligvis er den med på å korte ned ventetiden til neste Dexter.
Hvilke serier synes du er gode?
Er det noen serier du vil anbefale?

12 kommentarer:

 1. Battlestar Galactica er en super bra serie. Vi så hele serien i fjor og vi var helt hekta. Den er på topp tre lista mi over serier.

  Ellers anbefaler jeg Mad Men, spesielt hvis du liker kjoler og interiør fra 60-tallet.

  SvarSlett
 2. Karin: Ja, jeg gleder meg til å se Battlestar Galactica :) Mad Men har jeg hørt en del om men ikke sett noe av ennå. Den må jeg sjekke ut :) Takk for tipset!

  SvarSlett
 3. Eg anbefalar Arrested Development. Dersom du likar Seinfeld, vil du elske denne serien. Sprø serie om ei sprø familie. Heilt fantastisk!

  How I Met Your Mother er er også veldig morosamt.

  Grey`s Anatomy, Private Practice (kanskje mest for jenter), som eg elskar. Veit ikkje kvifor, men eg har alltid vore gal etter sjukehusseriar. Ugly Betty - herleg satire om motebransjen.

  SvarSlett
 4. Dexter er også en av mine favoritter. Hva med Six feet under (min absolutte favoritt), The wire og LOST?

  SvarSlett
 5. Leseløva: Jeg digga Seinfeld, så Arrested Development høres lovende ut :) Tidligere så jeg mange sykehusserier, men har gått litt lei de.

  Marianne: Jeg så Six feet under da den gikk på tv, råbra! Derfor var det jo et sjokk å se Michael C. Hall i Dexter etterpå, han var jo en totalt forandret person, ikke til å kjenne igjen. The Wire og Lost har jeg ikke sett.

  SvarSlett
 6. Ja de to rollene han har er så forskjellige som de kan få blitt! Han er en veldig god skuespiller synes jeg, og jeg liker han veldig godt. Han er ikke akkurat usexy som Dexter heller... :)

  SvarSlett
 7. Seinfeld må vere beste serien nokonsinne.

  Sukk! Six Feet Under ja. 1. sesong var heilt fantastisk!!

  Eg gløymde å nemne The Mentalist. Krim med humor. Den er bra!

  Desperate housewives (treng vel inga forklaring), Heroes (overnaturleg), Curb Your Enthusiasm (han som laga Seinfeld. Serien kan vere litt masete, men er veldig morosam også), True Blood (vampyrar). Eg er tv-slave i tillegg til lesegal hehe.. Har sett det meste.

  SvarSlett
 8. Marianne: Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal klare å holde ut ventetiden til neste sesong av Dexter kommer til høsten. Den serien er bare helt genial, og han spiller rollen som Dexter MEGET bra!

  Leseløva: Hehe, ja jeg er i perioder også tv-slave. Veksler mellom det og bøker. Jeg så forresten Curb your enthusiasm og likte den, men som du sier...den kunne være litt masete til tider. Men Seinfeld er og blir den beste komi-serien!

  SvarSlett
 9. pps. Eg gløymde Extras (og The Office, sjølvsagt). Hysterisk:) God helg og god lesning + tv-sjåing. Eg har lånt med meg ein film frå biblioteket: Music box.

  SvarSlett
 10. Jeg har lenge lurt på hva Dexter handler om, siden "alle" prater om den, så dette var oppklarende :)

  Samboeren og jeg har også ganske sprikende filmsmak, men sci-fi liker vi begge, så vi ser gjerne på Doctor Who og Firefly sammen. Ellers er vi ganske så begeistret for House M.D..

  SvarSlett
 11. Heidi: Dexter anbefales på det varmeste! Både jeg og mannen min er hekta. Men se fra første sessong, ellers går du glipp av en del.

  SvarSlett
 12. Dexter er helt fantastisk!

  Samme er Seinfeldt som nevnt over.

  Ellers går det i The big bang theory, The OC og One tree hill.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails