søndag 4. oktober 2009

lettlest og engasjerende Kajsa

Tyttebærstien, er en liten, privat gate i et stille villastrøk. Et fredelig sted hvor alle steller med sitt og den ene dagen glir ubemerket over i den neste. Her bor Miriam, Nina og Ellinor -- tre kvinner i ulike aldre og på ulike steder i livet. Miriam er hjemmeværende med voksne barn og kjeder seg. Nina er frisør og enslig mamma for tenåringssønnen Matias. Ellinor er en ung jurist som akkurat har født sitt første barn. De er naboer, og utover det er det ingenting som binder dem sammen. Så flytter den mystiske Janine med sine magiske krefter inn i nabolaget. Idyllen brytes, det trygge må vike for det ukjente, og ingenting er lenger som det har vært. Jentene søker sammen i en felles front mot dette farlige ukjente, men Janine, med sine tarotkort, okkulte møter og spådommer, skal vise seg å få avgjørende betydning for livene deres. (hentet fra Gyldendals hjemmeside)

Dette er en bok jeg kan like! Kajsa Ingemarsson har skrevet "Skjebnehjulet" som kom ut i Norge i fjor. Jeg kan bare undre meg over hvorfor jeg ikke har somlet meg til å lest noe med denne forfatteren tidligere, for hun skriver fabelaktig bra! Det er en nydelig flyt i historien, og den skjemmes heller ikke av overdrevne virkemidler eller banale tekster. I tillegg har dama humor, og det er absolutt ingen ulempe.

"Skjebnehjulet" har en spesiell stemning helt fra første kapittel. Ved første øyenkast virker ikke kvinnene i historien så spennende, men ganske snart blir vi veldig godt kjente med disse 3 fabelaktige damene. Jeg vil beskrive denne boka som en litt depressiv, men samtidig oppløftende roman om hverdagslige hendelser. Moralen er å ta skjebnen i sine egne hender, og åpne opp for det livet har å tilby. Skjebnen kan gripe inn og snu livet opp-ned, men kanskje er det til det beste noen ganger?

Boka anbefales! Jeg gleder meg til å lese den neste boka hun har kommet ut med i år: "Bare vanlig vann"

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Artig å finne andre som også liker Kajsa. Hun er blitt en favoritt. "Skjebnehjulet" er en fin historie. Har akkurat avsluttet "Bare vanlig vann" - også en god bok :-)

  SvarSlett
 2. Ja hun skriver veldig bra og underholdende. Gleder meg veldig til å lese "Bare vanlig vann".

  SvarSlett
 3. Takk for en hyggelig melding på bloggen min, og ja Vidunderbarn blir bedre og bedre. Så kos deg med boken :-)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails