lørdag 13. august 2011

Underholdende Grisehjerter

Tittel: Grisehjerter
Forfatter: Ingeborg Arvola
Cappelen Damm, 2011
Antall sider: 390
Lånt på biblioteket

Jeg blir så glad hver gang jeg oppdager en forfatter jeg ikke visste om fra før, og som overrasker positivt. Nå har jeg oppdaget Ingeborg Arvola.
Forfatteren kommer fra Honningsvåg, og er oppvokst i Tromsø. Jeg har altså ikke bare oppdaget en flott forfatter, men en flott Nordnorsk forfatter! Jippi!

Grisehjerter handler om  ekteparet Kine og Konrad som tar med sønnen Iver og flytter fra Oslo og til Talelvdal i Troms kommune, hjem til Kines foreldre. Konrad har nemlig spilt bort alle pengene, ekteskapet henger i en syltynn tråd. Lille Iver er ganske mye mer engstelig enn barn flest, og han er samtidig veldig glad i fyrstikker. I bygda møter vi også Kines barndomsvenninne, Merete, og hennes datter Krystle som har spisevegring og går i terapi. Kines ungdomskjæreste har også kommet tilbake til bygda, og har startet skjønnhetsklinikk der han opererer kjendiser fra alle verdens hjørner.

Det er altså ikke ei kjedelig bygd vi leser om. Her skjer litt av hvert!

Jeg falt veldig for måten Ingeborg skriver på, humoristisk og lett, men samtidig med dypere lag i teksten. Dette var en perfekt sommerlesning for meg! Jeg likte at det var mange karakterer og sammenflettede historier. Jeg synes kjærligheten står veldig sentralt i boka. Det vanskelige ekteskapet, utroskap, skilsmisse, kjærlighet til barn og dyr (hva med en liten elgunge i senga sammen med ektemaken din?), manglende kjærlighet til seg selv, den første kjærligheten som er så vanskelig, søskenkjærlighet og søskenmisunnelse, og ikke minst om tilgivelse.

Søtt, spennende, lettlest, fint og engasjerende!


4 kommentarer:

 1. Jeg lurer veldig på hva grisehjerter har med historien å gjøre jeg :) Fin anmeldelse, Beatelill.

  SvarSlett
 2. Mari: Ja, tittelen var ikke så lett å forstå, men det nevnes i siste del av boka. Jeg synes tittelen var original, og noe som fikk meg til å ønske å lese boka :)

  SvarSlett
 3. Denne boka fikk jeg plutselig signert i postkassa! Aner ikke hvorfor, men det var jo en hyggelig overraskelse. Må få lest den bare jeg får tid. ;)

  SvarSlett
 4. Denne boka har jeg faktisk lurt litt på. Etter å ha lest din spennende omtale, skjønner jeg at jeg nok burde få den med meg! ;-)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails