lørdag 27. august 2011

Hodejegerne; det blir ikke bedre enn dette!


Jeg har nettopp kommet hjem fra kino, hvor jeg har storkosa meg med filmen "Hodejegerne".

Endelig en norsk film som ikke bare kan måle seg med amerikanske action-filmer, men utklasserer de fleste! Jeg har ikke lest boken ("Hodejegerne" av Jo Nesbø), men kommer sikkert til den ganske snart. 

Filmen handler om Roger Brown, en vellykket "headhunter" med en vakker kone, luksusvilla, elskerinne, rådyr bil, og ikke minst.... et meget godt renomè. For det er det alt står og faller på, mener Roger... et godt oppbygd renomè. Roger er 1,68 meter høy, og må bruke alle midler for å kompensere for det! Vel... det koster å opprettholde den dyre livsstilen, så på "fritiden" stjeler han kunstmalerie og selger videre. Da han innvolverer seg med Claes Greve, en meget smart og utspekulert mann, begynner ting å skje i rasende fart.... det er bare å henge med!

Aksel Hennie storspiller som headhunteren Roger, og Synnøve M. Lund (som spiller kona til Roger) har jeg aldri hørt om før, men uansett.. hun spiller også bra. Hun er visst samboeren til Christer Falk (hvordan har han klart å skaffe seg ei så flott dame?)

Filmen er så bra at jeg spår dette blir årets film!

11 kommentarer:

 1. Så bra at du likte den, Beatelill! Jeg kommet til å ta med meg mannen i huset ut for å se denne :)

  SvarSlett
 2. ENIG!! Jeg har også sett den i dag - og blogget om den, ble veldig begeistret, og jeg har lest boken to ganger :-)

  SvarSlett
 3. Denne skal jeg også se, men lønner det seg å lese boken først?

  SvarSlett
 4. Ja, filmen var knallgod, og typisk Jo Nesbø-stil (hvis jeg kan bedømme det etter bare å ha lest 3 Jo Nesbø-bøker).

  Bokelskerinnen: Jeg hadde ikke lest boken først. Som regel blir jeg forstyrret av å ha lest ei bok før jeg ser filmen, ikke så ofte det blir bra. Men det er meg :)

  SvarSlett
 5. Skal muligens se den en gang i fremtiden, men (ikke hat meg nå...) jeg er ingen fan/har ikke stor sans for Aksel Hennie...(som sagt ikke hat meg nå:)

  SvarSlett
 6. He-he, nå måtte jeg lese bloggposten din igjen, og synes du ikke Christer Falck er kjekk heller?? Han synes jeg er en av Norges kjekkeste, men ganske klysete :-) Men det er veldig bra at smaken er forskjellig :-)

  SvarSlett
 7. Rufsetufsa: Hehe, jeg blir ikke sint om du ikke liker Aksel Hennie. Jeg oppdaga nettopp at dette er første filmen jeg har sett med ham (jepp, det stemmer. Jeg er ei av de få i Norge som ikke har sett "Max Manus")

  Grosko: Hehe, nei han er ikke det minste kjekk!

  SvarSlett
 8. Høres ut som en bra film. Tenkte å se den kveld. Da går den på kino der jeg bor:)

  SvarSlett
 9. Jeg leste boka da den kom, men jeg likte den ikke. Av den grunn kommer jeg heller ikke til å se filmen, og som Rufsetufsa har heller ikke jeg sansen for Henie. Slik er det bare:-)

  SvarSlett
 10. Har ikke sett Max Manus jeg heller. Men nesten alle filmene som Aksel har spilt med han Nicolai Cleve Broch (har sikkert stavet navnet feil). Syns Nicolai og Kristoffer Joner er mye bedre skuespillere enn Aksel.

  SvarSlett
 11. Åh, dere MÅ se Max Manus. Så kan dere få kjefte på meg etterpå hvis dere ikke likte den ;) Hennie eller ikke dette er en del av vår historie.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails