mandag 21. mars 2011

Film-maraton-helg

Denne helgen har jeg virkelig kosa meg med ikke mindre enn 6 dvd-filmer! Det er svært lenge siden jeg har sett film utenom på tv, så når mannen min og jeg dro på videosjappa, så hadde vi flust å velge mellom. Vi hadde jo ikke sett noen av filmene i nyheter-hylla. Dermed gikk vi amok i hyllene og resultatet ble film-maraton-helg. Deilig!

Første film ut var norske "Limbo":
I rollene møter vi bl.a. Line Verndal, Henrik Rafaelsen, svenske Lena Endre og australske Bryan Brown.

Sonia reiser med barna fra Norge til Trinidad, hvor ektemannen Jo er utstasjonert i oljebransjen. Overgangen fra en norsk 70-tallshverdag, til et liv som oljehustru på en tropisk øy i Karibia er både spennende og uvant. Men når Sonia oppdager at Jo har vært utro, prøver hun først å holde fasaden. Med et vaklende ekteskap, uten noen å vende seg til, mestrer hun ikke lenger hverdagen.
Filmpolitiet ga filmen terningkast 4

Dette var en grei film, synes jeg. Line Verndal spiller overraskende bra og det er mye underliggende drama selv om det ikke skjer så voldsomt mye i filmen. Jeg likte den, men kanskje litt lite "futt" for min smak?Deretter så vi "Letters to Juliet"
Her spiller søte Amanda Seyfried (hun i Mamma-mia-filmen), Gael Garcia Bernal, Vanessa Redgrave og Christopher Egan.

Sophie er på ferie med sin italienske forlovede i Verona. Det skal liksom være deres bryllupsreise før de skal gifte seg, men Victor er mer interessert i å møte potensielle kontakter gjennom jobben enn å ha det romantisk. Sophie bruker tiden sin til å bli kjent med Juliets sekretærer (som i Romeo og Juliet), og ender opp med å finne og besvare et 50 år gammelt brev. Dette leder henne igjen til flere romantiske og spesielle opplevelser.

Jeg synes dette var en skikkelig rørende og romantisk film! Tårene trillet mer enn en gang, og jeg lot meg bergta av både søte Amanda Seyfried og lekre Christopher Egan. Vanessa Redgrave er også herlig moderlig og skjønn i filmen! Det eneste jeg ikke likte var det overraskende dårlige og slitsomme skuespillet til den ellers talentfulle Gael Garcia Bernal.

Thrilleren Shelter var tredje film ut, med blant annet Julianne Moore og Jonathan Rhys Meyers i hovedrollene.

Julianne spiller psykiateren som er spesialist på multippel personlighetsforstyrrelse. Hun møter pasienten Adam, og oppdager snart at en av hans personligheter var en virkelig mann som brutalt ble myrdet for 30 år siden.

Dette var en skikkelig thriller som startet meget godt, men dessverre endte den opp som de fleste amerikanske thrillere... totalt overdrevent!

Men denne var creepy nok uansett, og en spennende filmopplevelse til tross for hollywodd-skrekk-slutten.
The social network er den store filmen om facebook-grûnderen Mark Zuckerberg, og i hovedrollene er blant annet Jesse Eisenberg og Justin Timberlake.

Mark blir her portrettert som en brilliant intelligent mann med ingen sosiale antenner. Han er frekk og ufin uten å selv ane at han fornærmer og gjør andre urett. I filmen stilles det spørsmålstegn ved om facebook egentlig var hans ide? Det er flere som har gått til søksmål mot grunnleggeren. I tillegg klarer Mark å dolke sin eneste og beste venn i ryggen.

Ja, dette var en god film, spennende å se hvordan ting har utviklet seg, og Jesse spiller veldig godt! Man kan jo spørre seg om det virkelig var verdt prisen den berømmelsen Mark Zuckerberg fikk. Mot slutten syntes jeg filmen ble litt for lang, men i det store og hele en god film.


Filmen Stone har en solid rollebesetning med Robert De Niro i spissen, etterfulgt av Milla Jovovich, Edward Norton og Frances Conroy (fra "six feet under")

Gerald "Stone" Creeson sitter inne for brannstiftelse. Han er desperat etter å bli prøveløslatt og innleder en rekke psykologiske spill mot sin tilsynsverge, Jack Mabry. Stone involverer i tillegg sin vakre kone i sitt spill, men så begynner motivene å flyte sammen.

Tja, hva skal man si om denne? Litt psykoligisk thriller-aktig, men egentlig ikke så veldig mye fart og spenning som man skulle tro ut fra historien. Helt greit gjennomført. Den eneste som overrasker positivt er Milla Jovovich, som faktisk er en veldig god skuespiller.Red, action-spekket humor med blant annet Bruce Willis, Helen Mirren, John Malkovich, Morgan Freeman og Mary-Louise Parker.

Frank Moses var en gang CIAs beste agent. Nå nyter han sitt stillferdige otium. Men når han blir anklaget for et drap han ikke har begått, må Frank samle hele det gamle teamet av drapsmenn, hemmelige agenter og sinnsforvirrede psykopater og gå til motangrep. Å drepe er jo litt som å sykle… man glemmer det aldri!

Vel, her må jeg være ærlig og innrømme at jeg gikk og la meg midtveis i filmen. Så, hva jeg synes? Tja, sikkert grei nok. Men 6 filmer på ei helg var kanskje en film for mye.Har du sett noen gode filmer i det siste?

2 kommentarer:

  1. Det er Verdens Poesidag i dag! Kanskje du har lyst til å feire denne med å stemme fram diktet! Det koster deg ei tekstmelding – og du kan vinne bøker, konsertbilletter og hotellweekend. Les mer her: www.litteraturnett.no

    SvarSlett
  2. Å! Jeg vil også ha filmmaratonhelg! Takk for gode filmtips!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails