fredag 15. oktober 2010

Lettlest, lettfordøyd og lett glemt

Tittel: Min søster Ellie
Originaltittel: How to be lost
Forfatter: Amanda Eyre Ward
Oversatt av Eivind Lilleskjæret
Gyldendal forlag, 2005
Antall sider: 218

Handlingen:
Handlingen er lagt til USA. Tre søstre bestemmer seg for å rømme hjemmefra, men samme dag som de skal gjennomføre planen så forsvinner yngstejenta Ellie. 15 år senere har søstrene Caroline og Madeleine glidd fra hverandre, og det snakkes ikke om forsvinningen til minstejenta. Faren er død og moren er et nervevrak. Plutselig ser moren et utklipp i et blad, et bilde av ei jente som ligner veldig på Ellie. Eldstedatteren Caroline drar avgårde for å finne denne jenta i håp om at det er den forsvunne søsteren.

Tja, hva skal man si om denne boka?
Lettlest, grei tidstrøyte, veldig midt på treet. Ingen leser-høydepunkt, men sikkert helt greit når du vil slappe av med noe. Nesten som å se på et reality-show på tv. Grei underholdning men raskt glemt. Historien var vel ment å bygge seg opp i spenning, og utløses i et høydepunkt på slutten, men ettersom jeg fant ut av "mysteriet" med forsvinningen før jeg var kommet halvveis i boka, så var mye av spenningen borte for min del. Men selv om slutten ikke ble noen "bombe" så var den allikevel fin.

Denne boka er forøvrig med i kategorien "litterære drops" fra forlaget. De beskriver denne kategorien slik:
Drops-bøkene er deilige feelgood-bøker som gir et velfortjent og etterlengtet pust i hverdagen. Drops-bøkene forteller historier med høyt tempo og overraskende vendinger, er skrevet med snert og humor og har stor underholdningsverdi. Drops-bøkene betrakter og gjenspeiler hverdagen med skjevt blikk, de har et mer eksotisk tilsnitt, eller de tar pulsen på tiden vi lever i. Bøkene byr på stor variasjon og har en delikat og stilig design.

Ja, og sånn sett passer boka "min søster Ellie" godt inn. Lettlest, lettfordøyd og lett glemt. Av og til er det nettopp dette man trenger.

4 kommentarer:

 1. Så pussig, for denne boken tenkte jeg å begynne på i helgen. Da passer det jo godt å få vite på forhånd hva man kan forvente seg! Kjøpte den for en billig penge i håp om at den kunne være grei tidtrøyte, et alternativ til å glo på tv, og ut fra det du skriver var det et godt valg;-)

  SvarSlett
 2. Line: Blir spennende å se hva du mener om boka :)

  SvarSlett
 3. Ibland behöver man de där lättlästa och snart glömda böckerna också. Tur att det finns variation. :-)

  SvarSlett
 4. Jeg syntes den var dritkjedelig. Leste den fordi jeg fikk den sammen med et blad eller noe. Når jeg skal lese chic lit foretrekker jeg egentlig at de handler om jenter som prøver å finne drømmemannen. :P

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails