onsdag 27. januar 2010

Se hva jeg vant!

For et par uker siden vant jeg en konkurranse på bloggen til Knut hvor jeg hadde svart på hva som var høstens beste leseropplevelse for meg.

I går kom premien i posten, disse tre bøkene:

Dag Solstad "17.roman".

Her møter vi igjen Bjørn Hansen fra Ellevte roman, bok atten. Den forhenværende kemneren har sluppet fri fra fengslet der han har sonet en dom for blant annet forsikringssvingel. Han har mistet kontakten med sønnen sin. Alt han har, er et gammelt uåpnet brev fra ham. En dag får han et nytt brev og han åpner begge. I brevene får han vite at han er blitt farfar. Bjørn setter seg på toget for å møte sønnen som han ikke har sett på mange år og sønnesønnen han aldri har møtt. © DnBB AS

Denne boka har jeg lenge tenkt på å lese, men ikke kommet meg til å låne den på biblioteket. Ble jo selvsagt veldig glad når jeg fikk denne i posten!
Omtale fra forlaget:
Et eldre ektepar blir funnet drept på en gård i Asker. Kajsa Coren, politisk journalist i Kanal 4, blir sendt til åstedet. Egentlig arbeider hun med å avdekke en av velferdsstatens største skandaler etter krigen: Omsorgssvikt og overgrep mot barn på barnehjem og spesialskoler. Hun sitter på informasjon som tyder på at sannheten om alle overgrepene langt fra er kommet fram. Litt etter litt begynner Kajsa å forstå at det er en sammenheng mellom drapet på ekteparet og barnehjemsskandalen, og hun føler at hun er på sporet av et skup. Samtidig befinner drapsmannen seg mye nærmere enn hun aner.

Denne hadde jeg ikke hørt om, men i følge det som står på baksiden av boka så ser den svært lovende ut!

"Kvinnen i buret" av Jussi Adler-Olsen.

Omtale fra forlaget:
Den unge fremadstormende folketingspolitikeren Merete Lynggaard blir sporløst borte. Politiet setter i gang en storstilt etterforskning - uten resultat. Lynggaard er som sunket i jorden. Først da den utradisjonelle kriminalinspektør Carl Mørck får ansvar for Avdeling Q, politiets nye avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer et avgjørende gjennombrudd. Snart er Carl Mørck og assistenten Hafez el-Assad på sporet av en hensynsløs forbryter som, drevet av hat, har lagt en avsindig plan. Kan de forpurre planen, eller vil de selv bli ofre for den?

Jeg har lest bok nummer 2 i denne krimserien om avdeling Q, og dette er bok nummer 1. Gleder meg til å lese denne, slik at jeg får med meg begynnelsen av historien.


I tillegg fikk jeg tilsendt 2 leseeksemplarer på bøker som snart kommer i bokhandelen:

"Hypnotisøren" av Lars Kepler. Den ventes å komme for salg den 12. februar i år.
Bokdama har skrevet en flott anmeldelse av boka. Sjekk den ut HER.

Fra baksiden av boka:
Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. Da politimannen Jonna Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Jonna Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang. 

Denne boka har blitt spådd til å bli vårens bestselger.

"Little Bee" av Chris Cleave.
Knut har skrevet et fint blogginnlegg om denne boka. Les den HER.

Fra baksiden av boka:
Et ungt ektepar, Sarah og Andrew, reiser til Nigeria for å prøve å gjenopplive et skrantende forhold. En dag våger de seg utenfor ferieparadisets bevoktede område og møter to søstre på vill flukt fra soldatene som har utslettet landsbyen deres. Sarah og Andrew befinner seg plutselig i en situasjon der de må ta et umenneskelig valg. To år senere banker dene ene av søstrene, Little Bee, på ekteparets dør i England. Igjen konfronteres Sarah og Andrew med den dagen de så døden i hvitøyet, den dagen som forandret livet deres fullstendig.

Dette virker som en sterk historie. 


Ja jeg er kjempefornøyd med premien min! 
Nå har jeg bare et lite luksusproblem........ hvilken bok skal jeg lese først? 

Hvilken bok ville dere ha lest først?
Noen som har lest noen av disse bøkene?

4 kommentarer:

 1. Du er heldig! Tenk å få en så fin bokpakke i posten. Jeg har ikke lest noen av bøkene, men gleder meg til å lese om de i bloggen din. God les!

  SvarSlett
 2. Jeg har heller ikke lest noen - men har Little Bee (fra Aschehoug) på vent ved senga og Jussi Alder bestilt fra biblioteket.

  Den egoistiske approach-en fra meg er at du burde lese Lars Kepler først, fordi den ser så mørk og dyster ut, frister meg ikke - selv om den sikkert er kjempegod, så da er det greit at noen andre leser den først - så jeg vet om jeg skal orke :-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med dagen!!

  Heldiggris:) Jeg aner ikke hvilken jeg ville ha lest først, alle så spennende ut. Trekk lodd:) Ha en strålende dag!!

  SvarSlett
 4. Knirk: Ja bokpakken var en flott gave! Noe av det beste som fins er jo å åpne slike bokoverraskelser!

  Ingalill: Ja jeg tenkte faktisk på å lese hypnotisøren først. Den virker ulidelig spennende, og nå er jeg i form til en skikkelig thriller :) Jeg skal blogge om den så snart jeg er ferdig, så får du vurdere om det er fristende å lese den.

  Leseløva: Tusen hjertelig takk! Ja det var virkelig flott å få en sånn bokpakke i posten. Har jo et luksusproblem når jeg ikke kan bestemme meg for hva jeg vil begynne med. Helst vil jeg jo lese alle på en gang :D

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails