lørdag 15. august 2009

Halvleste bøker

Jeg hater å lese kjedelige bøker som ikke fenger! Noen bøker kan starte bra, for deretter å bli kjedelig og intetsigende, andre bøker er bare dønn kjedelig fra starten av. Noen bøker klarer jeg bare ikke å komme meg gjennom uansett hvor hardt jeg forsøker, da er det bare å gi opp. Kanskje skyldes det måten boka er skrevet på, eller kanskje er det bare jeg som er rar?

Hvilke bøker har du aldri klart å fullføre?

Her er noen av bøkene jeg ikke har klart å fullført:

- "Halvbroren" av Lars Saabye Christensen (denne leste jeg godt over halvparten, men jeg tror jeg ramlet ut i et kjedelig parti)

- "Historikeren" av Elisabeth Kostova (herregud! Jeg leste over 100 sider og da hadde historien ikke startet engang!)

- "Iskaldt bedrag" av Dan Brown (denne har jeg ikke gitt opp ennå, men sliter litt med å komme i mål for å si det slik. Bra start, men litt for "hektisk" til tider)

- "Predikanten" av Camilla Lackberg. (jeg fikk ikke helt taket på denne krimen. Kanskje jeg bare ikke liker krim?)

- "Sommernattsdrømmen" av Anna Bache Wiig (tror jeg sovnet før historien startet)

- "Den fjerde regelen" av Ian Caldwell (jeg leter visst etter en ny "Da-Vinci kode, men denne var det så absolutt ikke!)

- "Ut og stjæle hester" av Per Peterson (denne boka leste jeg nesten ferdig, men til slutt gikk den i søppla i protest! Makan til makkverk!)

- "Ligge i grønne enger" av Anne B. Ragde (jeg leste de to første bøkene, men kom liksom aldri helt igang med bok nummer 3 i serien om grisebonden. Kanskje jeg var mettet på bondeintriger?)

- "Heksen fra Portobello" av Paulo Coelho (kanskje jeg banner i kirka nå, eller får en lynsjegjeng etter meg... men må bare få sagt dette: Etter å ha lest flere andre bøker med denne forfatteren så var jeg metta! Det gikk jo i det samme hele tiden, og etterhvert syntes jeg "livsfilosofien" som gjennomsyret bøkene ble litt vel banale)

- "Vindens skygge" av Carlos Ruiz Zafòn (denne boka kom jeg meg over halvveis i før jeg ikke gidda mer)

Det er helt sikkert flere bøker på lista mi, og noen skal jeg gi en sjanse til etterhvert. Jeg må være i rette humør for å lese visse bøker, og det er ikke alltid det passer å lese den boka jeg har tatt frem. Men når sant skal sies, virkelig gode bøker kan man lese når som helst og hvor som helst uten tanke på noe annet!

3 kommentarer:

 1. Du kan da ikke gi opp Historikeren! Beste beste boka! (Og Den fjerde regelen gjorde seg på lydbok. Tror jeg hørte den på engelsk.)

  SvarSlett
 2. Stian Hagemann Jensen19. september 2010 kl. 15:31

  Iskald bedrag var da ei spennandes bok... Men halvbroren, jepp, prøvd mæ 2 ganga på den og datt ut begge gangan ;)

  SvarSlett
 3. Mari: Kanskje jeg gir Historikeren en ny sjanse, jeg får se :) Men jeg ramlet av ganske tidlig i boka, tror jeg leste under 50 sider.

  Stian: Iskaldt bedrag har æ brukt over et år på, og ennå e æ bare litt over halvveis i boka. Trur ikke æ gidd mer. Men likte jo både Da Vinci-koden og den andre boka til Dan Brown, så æ skjønne ikke helt problemet mitt med "Iskaldt bedrag". Halvbroren va bare en laaaang murstein av ei bok, godt skrevet men akk så kjedelig

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails