søndag 31. januar 2010

Lettlest og underholdende krimdebut

For ei uke siden leste jeg denne forespørselen på ei nettside som heter bokelskere. Ei dame som het Heidi Halvorsen fortalte der om at hun hadde skrevet ei bok og slet med å få den markedsført. Jeg foreslo da at hun kunne kontakte bokbloggere og høre om noen var interesserte i å lese boka hennes for så å blogge om den. Det ville Heidi veldig gjerne, så hun sendte meg en signert utgave av boka si og ønsket meg god lesning.

Nå har jeg lest boka. Det som aller først slår meg er en undring...... Hva er det som gjør ei bok populær? Hva er det som gjør at ei bok selger mye? Handler det kun om hvor god boka er? Eller handler det også om markedsføring? Jeg tenker at disse to tingene går hånd i hånd. Samtidig tror jeg at det fins mange bøker rundt om i verden som kan være meget gode, men som aldri selger godt nettopp fordi den er lite/dårlig markedsført. Heidi har valgt å utgi boka si på et lite forlag, der hun har hatt stor frihet til å utforme boka si selv, men der gjennomslagskrafta og markedsføringen er liten. Jeg kikket forresten på de andre bøkene som dette forlaget har gitt ut, og jeg kan ikke si at jeg har hørt om en eneste av disse. Det kaller jeg dårlig markedsføring.

Boka jeg fikk tilsendt og som jeg nå har lest heter "I sin hånd" og er skrevet av Heidi Halvorsen. Det er en krimbok og handler om fotballproffen Johnny som bor i England sammen med sin vakre samboer Monika. Jeg vil nok karakterisere boka også som en psykologisk thriller. En en dag brister idyllen når Monikas venninne Renate forteller at hun har fått barn, og barnets far er Johnny. Monika reiser fra Johnny, og han forsøker fortvilet å ornde opp i dette. I tillegg dukker det opp hendelser som virvler opp gamle skjelett fra Johnnys fortid. Vi får også møte morderen og får innblikk i hvordan hun tenker og hva hun har gjennomgått. Boken starter med å fortelle hvordan hun som liten jente ble seksuelt misbrukt av faren. En dag dør han liggende oppå henne, og den lille jenta er i sjokk og tror hun har drept faren sin. Med andre ord, sterk lesning allerede fra den første siden.

Hva synes jeg om boken?
Jeg opplevde dette som en meget lettlest, underholdende og spennende bok! Allerede fra første side er jeg med i historien, og den slipper meg ikke før boka er ferdiglest. Det er flere overraskelser og vendinger i historien, og jeg må bare si at forfatteren har en svært livlig fantasi! Det er også spennende å lese når deler av historien sees fra morderens side og deler fra Johnnys side. Flere ganger endte jeg opp med å synes synd i morderen og ikke på offeret!

Det er forresten historien som er fokus i denne boka, og det tror jeg er en av grunnene til at den er lettlest (i tillegg til at den har et godt og lettlest språk). Det kastes ikke bort sider på utenomsnakk eller kjedelige beskrivelser av ting som ikke er sentralt. Samtidig opplever jeg ikke boka som overfladisk. Jeg føler at jeg får et veldig godt bilde av hovedpersonene i boka. Noen ganger synes jeg imidlertid det gikk litt for fort i svingene. Hendelsene kom nesten litt for brått på. Så dette er ikke en bok hvor det stoppes opp og dveles ved ting. Men det er vel heller ikke passende for en krim.

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har veldig lyst til å anbefale forfatteren å begynne å skrive bokserier. De som skriver virkelig gode bokserier kan få en stor leserskare, tjene til livets opphold og få et seriøst forlag i bakhånd. Forfatteren skriver på en veldig fengende måte, noe jeg tror hadde gjort seg veldig bra i en bokserie. I tillegg har hun en meget god fantasi, og jeg ser for meg at det ville ha blitt en serie som aldri ble kjedelig.

Boka "I sin hånd" er ingen tungvekter i litteraturens verden, den byr heller ikke på tekster til ettertanke og refleksjon. Dette er lettlest, underholdende, fengende og med mange overraskende momenter. Jeg tror dette er ei bok de aller fleste ville ha likt å slappe av med i godstolen.

Hvis du vil lese mer om boken eller om forfatteren så kan du besøke hennes blogg eller hennes hjemmeside.

8 kommentarer:

 1. Boka er kjempespennende og lettlest!!
  Anbefales virkelig å lese!!

  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 2. veldig spennende lesestoff som det er vanskelig å legge fra seg.
  Anbefales for alle, men kanskje ekstra for de som liker en spennende historeie og som i tillegg er utålmodige etter å vite hvordan det går.
  Mange overraskelser underveis.

  Astrid S.D.

  SvarSlett
 3. Nå gleder jeg meg til å lese denne boka også!! :) Kjempefin omtale!

  SvarSlett
 4. Ja det er ei fin og underholdende krimbok :)
  Teskjekjerringa: Tusen takk! Alltid kos å få litt skryt. Klem

  SvarSlett
 5. Synes det virker som alle jeg snakker med har det samme inntrykket; at når man først har begynt på denne boken, blir det ikke mulig å legge den fra seg igjen!

  Plutselig hadde jeg lest den ut! Kjempefine personportretter, og det synes jeg veldig ofte denne sjangeren mangler, men det gjør Heidi Halvorsen strålende. Særlig personportrettene gjør at denne boken står ut fra "de andre" i samme sjanger.

  Så nå gleder jeg meg bare til den neste!

  Juliane

  SvarSlett
 6. Trodde jeg hadde kommet på feil blogg - grattis med ny layout :-)
  Jeg står også på lista til å lese denne boka så supert at alle liker den.

  SvarSlett
 7. Ingalill: Tusen takk :) Ja jeg tenkte jeg måtte fornye litt her. Blogg-ommøbelering ;)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails