lørdag 12. desember 2009

Bokønskeliste til jul

Jeg leser en del bøker for tiden. Det er veldig godt å lese noe annet enn faglitteratur, noe som det har vært mye av det siste året med tanke på jobben min som lærer på sykepleierutdanninga. Det har vært mange flotte, spennende bøker, men også noen skuffelser.

Biblioteket har vært flittig brukt, nå leser jeg blant annet "Jane Eyre" av Emily Brontè. Men i tillegg har jeg mange bøker på ønskelista mi, bøker jeg synes ser spennende ut og har lyst til å lese. Her er noen av bøkene jeg ønsker meg:


"Min kamp" av Karl Ove Knausgård
kamp1kamp2kamp3

Dette er en 6 binds roman om hans eget liv, hittil har 3 av bøkene kommet ut. Den har mottatt en rekke priser og er skrytt opp i skyene overalt. Jeg er nysgjerrig og lurer på hva disse bøkene inneholder som gjør at de er så spesielle.

"På vegne av venner" Kristopher Schau
venner
Denne mannen har jo funnet på et og annet sprell i løpet av livet. Hvem husker ikke hans eksperiment om menneskelig forfall, eller om de 7 dødssyndene. Denne gangen har han gått i begravelser hvor ingen andre deltar. Begravelser arrangert av Oslo kommune. Dette ble det bok av, og jeg har veldig lyst til å lese hva han fant ut.

"Nesten frelst av Sigvart Dagsland" av Olaug Nilssen
dagsland

Jeg har alltid vært fan av Sigvart Dagsland. Egentlig ganske rart, for ikke er jeg kristen og egentlig liker jeg ikke Stavanger-dialekt noe særlig. Men det er noe spesielt med denne mannen, og måten han synger på treffer meg alltid midt i hjertet eller i magen. Da jeg var tenåring digga jeg Wham, Madonna, Prince.... og Sigvart Dagsland. Sært, ja sikkert!

"The lovely bones" eller "Alle mine kjære" som den heter på norsk, skrevet av Alice Sebold
bones

Denne boka har Peter Jackson laget film av (ja han som laget Ringenes Herre-filmene) Det er en litt spesiell historie om 14 år gamle Susie som dør og kommer til himmelen. Der ser hun ned på alle sine kjære, og ser hvordan faren forgjeves leter etter Susies morder, og hvordan familien går i oppløsning som et resultat av dette.

"Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket" av Lena Niemi
ringer

Forfatteren debuterer med denne boka, og har fått gode omtaler. Telefonnettet i Oslo er nede, og vi følger 15 ulike mennesker og deres skjebner denne dagen.

"The Road" eller "Veien" på norsk, av Cormac McCarthy
veien

Denne har blitt beskrevet som en dyster roman, og handler om en mann og hans sønn som er på vandring i en verden som er nesten tømt for mennesker, verden etter den store katastrofen, alt er brent, avsvidd, sola kan bare anes bak et grått teppe av forurensning. Mannen og barnet må holde seg på veien, hele tida værende fare, som to dyr. Skrekken for å bli oppdaget av desperate bander som ikke viker tilbake for kannibalisme, er der konstant.


Ja det var mi bokønskeliste til jul.

Hvilke bøker har du lyst til å lese?

4 kommentarer:

 1. Så mange fine bøker du ønsker deg til jul. Jeg har lest "Alle mine kjære" for en stund tilbake, og den er veldig trist og veldig fin. Er spent på filmatiseringen av den... Og boka "På vegne av venner" den har jeg også gått og sett litt på, artig at den godeste Schau har fått positiv oppmerksomhet med den boka :-)

  Men aller mest ønsker jeg meg Panserhjerte av Jo Nesbø og Lykka er ein sjeldan fugl av Anna Gavalda.

  Ha en fin helg:-)

  SvarSlett
 2. Hei Gro. Godt å høre at du likte boka "Alle mine kjære". Jeg er veldig spent på å lese den. Panserhjerte har jeg hørt mye om, men jeg har ikke lest de andre bøkene til Jo Nesbø, og har derfor ikke lyst til å hoppe midt inn i bokserien (selv om det ikke er en føljetogn, så er det jo samme hovedperson). Regner med du har likt de andre bøkene siden du ønsker å lese denne.

  God helg til deg også :)

  SvarSlett
 3. Eg ønsker alle du har påpeikt bortsett frå (men bortsett berre fordi eg ikkje har tenkt over dei, eg ønsker meg heilt sikkert dei også) The Lovely Bones og The Road. Mannen min er sikkert lei av å høyre meg tipse om kor han kan få tak i Min kamp 1. Boka er utseld fleire stader.

  SvarSlett
 4. Leseløva: Ja "Min Kamp" er jo årets store hit virker det som. Jeg har bestemt meg for å vente litt med å kjøpe den, for kanskje er jeg heldig at den ligger under treet på julaften. Hvis ikke så kan jeg alltids be pent på biblioteket. De er fantastisk flinke til å skaffe alt jeg ønsker meg :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails